Spor

Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı: Sahada bir operasyon hakemi vardı

21 Ekim 2023 22:31

Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı, Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, "Sahada hakem mi vardı? Bir operasyon hakeminin sahada olduğunu gördük. Maçın hakemi Ali Şansalan olacaktı ama Galatasaray’ın açıklamalarıyla hakemin değiştirildiğini herkes söyledi" dedi.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-1 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Sarı-kırmızılı takım, RAMS Park'ta oynanan karşılaşmada Mauro Icardi'nin 26. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ta kaleci Mert Günok, 30. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Beşiktaş 69. dakikada Chamberlain'in golüyle skoru eşitlerken, Galatasaray 82. dakikada Icardi'nin penaltıdan ağları havalandırmasıyla tekrar öne geçti. Kalan sürede de üstünlüğünü koruyan sarı-kırmızılı ekip, müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı, hakem kararlarını eleştirdi ve şunları kaydetti:

“Futbolcularımıza kendi statlarındaymış gibi atmosfer yaratan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. On kişi galibiyet alabilirdik. Şanssız bir penaltı oldu, kırmızı kart da şanssızdı. Nedense tüm şanssızlıklar gelip bizi buluyor. Bu şanssızlıklar belli açıklamalardan sonra oluyor. Hafta içi Ali Şansalan operasyonu oldu. Operasyonun sonuca ulaştığını herkes görüyor. Ne söylesek kulüp olarak PFDK’lık olacağız. Sahada hakem mi vardı? Bir operasyon hakeminin sahada olduğunu gördük. Maçın hakemi Ali Şansalan olacaktı ama Galatasaray’ın açıklamalarıyla hakemin değiştirildiğini herkes söyledi. Polemik yaratarak sonuç alınıyorsa biz de polemik yaratırdık. Bunu yapmayacağız. Beşiktaş böyle şeyler yapmaz. Beşiktaş bu nedenle en büyük kulüptür.

Bu maça önce Ali Şansalan atanmış sonra karar değiştirilerek Halil Umut Meler mi atanmıştır? Halil Umut Meler bir maçımıza da manuel atamayla çıkmıştı. Neden Halil Umut Meler? Bunun açıklamasının yapılması lazım. Bizim herhangi bir maçtan önce hakem atamasıyla ilgili polemik yaptığımızı gördünüz mü? Bizden önce birileri polemik yapıyorsa cevap vermek zorundayız.

Federasyonun yapay zekası, manuel ataması nedeniyle biz neler işitiyoruz federasyon görsün. Beşiktaş taraftarı kimsenin güdümünde hareket etmez.

Maçtan önce Ali Şansalan’ın adı neden gündeme geldi? Elimizde her türlü belge var denmesi, Lale Orta’nın kayıt verdiğinin söylenmesinden çok daha önceydi. O belgelerin hiçbirini görmedik.”