Gündem

Beş yaşındaki çocuktan 88 yaşındaki yaşlıya: "Kadın Cinayetleri Raporu" vahim gerçekleri ortaya çıkardı

"Kadınlar kimden destek alacaklarını bilemez hale geldi"

13 Ağustos 2024 09:20

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun yeni raporu, Türkiye'deki kadın cinayetlerinin vahim boyutunu gözler önüne serdi. Temmuz ayında 28 kadının öldürüldüğü Türkiye'de, bu yılın ilk yedi ayında toplam 249 kadın yaşamını yitirdi.

Rapordan detaylar

Raporda dikkat çeken bir ayrıntı, öldürülen kadınların arasında beş yaşında bir kız çocuğunun da bulunması. Öte yandan, katledilen en yaşlı kadının 88 yaşında olduğu belirtiliyor. Öldürülen kadınların çoğunluğu ateşli silahlarla hayatını kaybederken, kadınların büyük bir kısmı kendi evlerinde öldürüldü.

Canan Güllü: "İktidar Önleyici Politikalardan Uzaklaştı"

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in aktardığına göre, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasının kadına yönelik şiddeti önleme politikalarından vazgeçildiğini gösterdiğini vurguladı. Güllü, "Kadınlar kimden destek alacaklarını bilemez hale geldi. Toplumsal şiddet artarken, kadın cinayetleri de bu durumdan etkileniyor" dedi.

Toplumsal şiddette artış ve yasalardaki cezasızlık

Güllü, toplumsal şiddette yaşanan artışın kadına yönelik şiddeti de tetiklediğini ifade etti. Ayrıca, yasalardaki cezasızlığın şiddeti uygulayanlara cesaret verdiğini belirtti.