Gündem
Deutsche Welle

Berlin polisi Erk Acarer'e saldırıda soruşturmayı genişletti

21 Temmuz 2021 15:54

Almanya’da yaşayan gazeteci Erk Acarer’in kendisine bu kez de tehdit notu atıldığını bildirmesinin ardından Berlin emniyetinden açıklama yapıldı.

Başkent Berlin'de yaşayan ve kısa süre önce evinde saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer'in bu kez de kendisine tehdit notu atıldığını duyurması sonrası Berlin polisinden açıklama yapıldı.

Polis sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada, soruşturmanın kapsamının genişletildiğini belirterek, Acarer'e kısa süre önce yapılan saldırı ile yumurtalı notun birbiriyle bağlantılı olup olmadığının araştırılacağı bilgisini verdi. Acarer'in yumurtaya sarılı halde atılan ve üzerinde "Sen Bekle" yazılı notu emniyete teslim ettiği belirtildi.

Gazeteci Erk Acarer Salı günü Twitter hesabından, evine yumurtaya sarılı bir tehdit notunun atıldığını yazdı. Gazeteci yaptığı paylaşımda, "başına gelecek yeni bir olayın sorumlusunun AKP-MHP iktidarı ve atıl kaldığını düşündüğü Alman hükümeti olacağını" söyledi.

TIKLAYIN - Gazeteci Erk Acarer'e tehdit: Pişmiş yumurta üzerine sarılı kağıtta “Sen bekle” yazıyor

Gazeteci Temmuz ayı başında evinde üç kişinin saldırısına uğramıştı. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle bir süre hastanede müşahede altında tutulan Acarer, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, saldırganları tanımadığını, ancak son bir ayda yayınlanan yazılarını okuyanların faillerin kimler tarafından yönlendirildiğini anlamakta zorlanmayacaklarını savunmuştu.

Gazeteci, yaşadıklarından AKP ve MHP'yi sorumlu tutmuş, "Bu, AKP-MHP faşist iktidarına çıkan bir saldırıdır. Ve burada emir verdikleri taşeron tetikçiler, o faşist yapılar üzerinden bunu gerçekleştirdiler" ifadelerini kullanmıştı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle