Gündem

Berber ve kuaförlerden "pazar günü tatil" kararına protesto

Ankaralı berber ve kuaförler Ticaret Bakanı Bolat'a seslendi: "Bu yanlış kararın iptalini talep ediyoruz"

06 Ağustos 2024 14:57

Ankara'da berber ve kuaför esnafı, iş yerlerinin pazar günü zorunlu olarak kapatılmasına ilişkin karara tepki göstermek için Ulus Meydanı'nda açıklama yaptı. Kararın yeniden değerlendirilmesi talep eden esnaf temsilcileri, "Buna sebep olan, bizleri temsil eden bağlı bulunduğumuz meslek kuruluşlarının, başkanlarımızın, federasyon başkanımızın, Ticaret Bakanı’na yanlış bir talepte bulunmuş olmasıdır. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bu yanlışı düzelteceğine olan inancımız tamdır. Bu yanlış kararın iptalini talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Ellerinde Türk bayrağı ve “Kuaförler Burada, Federasyon Nerede?” yazılı dövizler taşıyan kuaför ve güzellik salonu işletmecileri, kararın yeniden değerlendirilmesini talep etti.

"Ciddi ekonomik kayıplar yaşanabilir"

Kuaförler adına açıklama yapan Hesna Korgan, kuaför işletmelerinin hangi gün kapalı olacağının yeterince değerlendirilmeden bakanlığa ve valiliğe sunulduğunu belirterek “Pazar günleri kapanma zorunluluğu, birçok kuaförün ciddi ekonomik kayıplar yaşamasına ve işletmelerin ayakta durmasını tehdit eden durumla karşı karşıya kalmasına neden olacaktır. Gelir kaybı, çalışanların maaşlarının, kira ve fatura giderlerinin, sigorta primlerinin düzenli ödenememesi durumu ortaya çıkaracak ve maddi zorluğu büyütecektir” diye konuştu.

"Vergi kaybı oluşmasına sebep olacak"

Kuaför salonlarının hangi gün kapalı olacağı konusunun Türkiye genelindeki bütün kuaför ve güzellik uzmanlarının ortak sorunu olduğunu söyleyen Korgan, "Bu sistemin devam etmesi halinde kaçak çalışmaların artması ve devletimize ciddi bir vergi kaybı oluşmasına sebep olacaktır. Kuaförlerin pazar günü açık kalmasının hem esnafımızın hem de müşterilerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.  Esnafımızın ve müşterilerimizin nazarında iş yerlerimizi devlet kapatıyor gibi yanlış bir algı oluşmaktadır. Buna sebep olan, bizleri temsil eden bağlı bulunduğumuz meslek kuruluşlarının, başkanlarımızın, federasyon başkanımızın, Ticaret Bakanı’na yanlış bir talepte bulunmuş olmasıdır. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bu yanlışı düzelteceğine olan inancımız tamdır. Bu yanlış kararın iptalini talep ediyoruz" diye konuştu. (ANKA)