Gündem

Berat Albayrak: Barış Pınarı Harekâtı'nda da siviller konusunda titizlik göstereceğiz

11 Ekim 2019 18:21

Barış Pınarı Harekâtı'nda hayatını kaybeden askerlerin cenazesine katılmak için Manisa'ya giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  açıklamalarda bulundu. Albayrak "Türkiye'nin gerek Fırat Kalkanı gerek Zeytindalı operasyonları sürecinde siviller konusunda ne kadar titizlik gösterdiğini görmek lazım. İnşallah Barış Pınarı Harekâtı'nda da siviller konusunda titizlik göstereceğiz" dedi. 

Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları:

"Tüm terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Türkiye tehditleri kaynağında kurutmak için operasyon yapıyor. Cennete ulaşma mesafesinde bakan bir milletiz. Bu korkuyu öldürmüş bir millet.

Toplam 5 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaparak dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz.

Bir anne ve baba için çok büyük bir acı. Bugün terörle mücadele tarifsiz bir acıya şahitlik ettiğimiz cenazede bulunduk. Pırlanta gibi Cihan Güneş kardeşimizin yanında 4 tane de gazimiz var. Cesaretleri metanetleri dört dörtlük.

Bugün verilen mücadelede, sivilleri hedef alarak, sivil yerleşim yerlerine bombalar atıldığını bütün dünya görüyor.

Terör ve terörle mücadele noktasında on yıllardır bugün için belki hazırlanan bu planı Allah'ın izniyle bu millet, bu devlet ve bu ordumuz paramparça edecek. Tıpkı PKK'da olduğu gibi DAEŞ'le mücadelede de DAEŞ'a karşı en etkin mücadeleyi vermiş ordudur Türk ordusu. Bunu özellikle siviller üzerinden kara propaganda yapanların yüzlerine çarpmamız lazım. Türkiye'nin gerek Fırat Kalkanı gerek Zeytindalı operasyonları sürecinde siviller konusunda ne kadar titizlik gösterdiğini görmek lazım. İnşallah Barış Pınarı Harekâtı'nda da siviller konusunda titizlik göstereceğiz. 

Gerek siyasi, gerek ekonomik olarak milletimizi tehdit edecek tüm güçlere karşı birbirine kenetlenerek bu millet sapasağlam güçlü bir şekilde ayakta duracak. Bizler de sağlam bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele için gerekli planlarla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Her türlü saldırıya karşı milletimiz de yanımızda olduğu sürece bu saldırılardan da çıkacağımıza inanıyoruz. Yüce Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifa eylesin."