Dünya

Ben Affleck ve Matt Damon, Trump'ın kampanya videosunda Air filminin kullanılmasını kınadı

12 Haziran 2023 14:19

Oscar ödüllü Amerikalı aktörler Ben Affleck ve Matt Damon, yapım şirketleri üzerinden 2024 ABD seçimleri için adaylığını açıklamış olan Donald Trump'ın kampanya videosunda yeni filmleri Air'den bir seslendirme kullanılmasını eleştirdi.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, açıklama oyuncuların yapım şirketi Artists Equity'den geldi. Ünlü basketbolcu Michael Jordan onaylı Air Jordan spor ayakkabısının yaratılış öyküsünü anlatan film "Air"den bir seslendirmenin Donald Trump'ın kampanya videosunda kullanıldığı anlaşılmıştı.

Bunun üzerine yapım şirketi sosyal medya üzerinden açıklama yaparak kendilerine danışılmadığını ya da izin alınmadığını belirterek, filme ait herhangi görüntü ya da seslendirmenin Trump kampanyası tarafından siyasi bir reklam olarak kullanılmasına onay vermediklerini belirtti.

Trump videoyu kendi kurduğu sosyal medya platformu olan Truth Social'da yayınlamıştı. Video, Trump'ın hayatının çeşitli evrelerinde yer aldığı bir dizi görüntünün, filmde spor pazarlamacısı Sonny Vacaro karakterine hayat veren Matt Damon'ın seslendirmeleriyle birleştirilmesinden oluşuyor.

Matt Damon'ın "Para size neredeyse her şeyi satın alabilir ama ölümsüzlüğü satın alamaz. Bunu kazanmak zorundasınız" ve " Sonsuza kadar hatırlanacaksınız, çünkü bazı şeyler ebedidir" gibi filmde sarf ettiği bir takım sözler Trump görüntüleriyle birleştiriliyor. 

Gizli belgeleri usülsüz kullanması iddiasıyla suçlanan ABD eski Başkanı Donald Trump, 2024 seçimleri için başkanlığa adaylığını açıklamış ve şahsına atfedilen suçlamalara rağmen adaylıktan çekilmeyeceğini duyurmuştu.