Gündem

Belediyeden Diyarbakırlı şoförlerin zam talebine: Değerlendiriyoruz

19 Eylül 2023 15:35

Diyarbakır’da özel halk otobüsü şoförleri, maliyet artışlarından dolayı yeni zam talebinde bulundu. Büyükşehir, değerlendirdiğini açıkladı.

Artan akaryakıt fiyatları Diyarbakır’da ulaşıma da yansıdı. Diyarbakır’da 3 Temmuz’da yapılan zam ile şehir içi ulaşım özel halk otobüslerinde 7,5 lira, dolmuşlarda ise 10 liraya yükseltilmişti. Ancak artan maliyetler nedeniyle Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yeni zam talebinde bulundu. Bir ay önce belediyeye yapılan zam talebine henüz yanıt verilmedi.

"Bir hafta içinde düzenleme bekliyoruz"

Amida Haber’in aktardığına göre; Özel Halk Otobüs Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, zam taleplerine yanıt verilmediğini belirterek, “Şartlar bizi gerçekten çok zorluyor. Akaryakıt zamları, malzeme ve parçalara gelen güncellemeler ortada. Bir hafta içinde düzenleme bekliyoruz” dedi.

"Araç çıkarmayacağız"

Pervane, “Kontak kapatacak mısınız?” sorusuna, “Kontak kapatmayı düşünmüyoruz çünkü bu şartlarda zaten çalışamıyoruz. Hafta içinde tarife verilmesini bekliyoruz Böyle giderse araçları çıkaramayacağız. Mağduruz” dedi.

Büyükşehir: Yüzde 50 zam yapıldı

Diyarbakır Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, 3 Temmuz’da yapılan yüzde 50’lik zammı hatırlatarak şunları söyledi: “Evet son akaryakıt zamlarıyla birlikte belediye olarak bir çalışma yürütüyoruz. Talebi değerlendiriyoruz. Tabi ki vatandaşı esnafı mağdur etmek istemiyoruz. Vatandaşa büyük külfet getirmek istemiyoruz. Dengede tutmak için bu durumu değerlendiriyoruz. Sayın valimiz uygun görürse tarife değişikliğini onaylar. Kooperatif başkanının beyanatlarını doğru bulmuyoruz.”