Gündem

Belediye ‘engel’ tanımadı; yüzde 42 yürüme engelli bireye cadde temizliği yaptırılıyor

"Beni ilçenin bir ucundan bir ucuna gönderiyorlar"

04 Mart 2019 07:59

Çorum Uğurludağ Belediyesi’nde İŞKUR desteği ile işe başlayan yüzde 42 yürüme engelli Murat İpek’e, engelli olmasına karşın cadde temizliği yaptırılıyor. İş koşullarına tepki gösteren İpek, “Ben 7 ameliyat geçirdim. Beni ilçenin bir ucundan bir ucuna gönderiyorlar. Daha önce de İŞKUR’la iş sahibi oldum ama beni hiç bu kadar zorlamadılar” dedi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, doğuştan ortopedik engelli olan 30 yaşındaki Murat İpek, İŞKUR’un aracılığıyla Uğurludağ Belediyesi’nde işe alındı. İŞKUR’a başvurusu sonucu iş bulduğunun da geç tebliğ edildiğini aktaran İpek, 7 Şubat’ta İŞKUR’u arayarak işe başlaması gerektiğini öğrendi. Engelli kontenjanından işe başlayan İpek, Uğurludağ Belediyesi’nde Çevre Düzenleme bölümünde işe alınmasına karşın temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Bacağındaki rahatsızlıktan dolayı yürüyemediğini ve geçirdiği 7 ameliyatın ardından yeniden yürümeye başladığını anlatan İpek, çok uzun süre ayakta duramadığını söyledi. Belediyenin kendisine cadde temizliği görevi vermesine tepki gösteren İpek, “Ben 7 ameliyat geçirdim. Beni ilçenin bir ucundan bir ucuna gönderiyorlar. Sabah 8, akşam 5 çalışıyorum. Belediyenin kendi insiyatifini kullanarak beni daha rahat olacağım bir göreve getirmesi mümkün. Ama böyle olmasını tercih ediyorlar” dedi.

İşini yaparken zorlandığını belirten İpek, “Daha önce de İŞKUR’la iş sahibi oldum ama beni hiç bu kadar zorlamadılar” diye konuştu. İŞKUR’a durumuna ilişkin itiraz ettiğini kaydeden İpek, 6 aylık belirli süreli iş sözleşmesi kapsamında çalışmak zorunda olduğunu aktardı.