Spor

Belçikalı gazeteciden Union Saint-Gilloise yorumu: Galibiyetin şifrelerini verdi

26 Eylül 2024 08:50

T24 Spor

Belçika basınından Het Nieuwsblad’ın muhabiri Stijn Joris, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Union Saint-Gilloise hakkında değerlendirmelerde bulundu. Joris, Union Saint-Gilloise'in kilit oyuncularıyla yollarını ayırdığını ve teknik direktör değişikliği yaşadığını vurguladı. Savunma hattında güçlü olduklarını belirten Joris, ancak son dört maçta gol atamamalarının ciddi bir sorun haline geldiğini ifade etti. Bu durumun Fenerbahçe için bir avantaj yaratabileceğine dikkat çekti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile karşılaşarak turnuvaya başlayacak. Jose Mourinho'nun ekibi, Galatasaray'a karşı aldıkları 3-1'lik mağlubiyetin izlerini silmek için sahaya çıkacak.

Avrupa kupaları performansı

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 275. maçına çıkmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli ekip, bu zamana kadar çıktığı 274 karşılaşmada 109 galibiyet ve 109 mağlubiyet elde ederken, 56 maçta berabere kaldı. Rakip ağları 374 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 391 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi’nde ise Fenerbahçe, bugüne kadar 136 maça çıktı. Bu maçlarda 60 galibiyet alırken, 43 kez mağlup oldu ve 33 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 191 gol kaydederken, kalelerinde 171 gol gördü.

İşte Belçikalı gazeteci Het Nieuwsblad'ın yorumları:

"Union Saint-Gilloise, geçen sezona göre önemli bir değişim yaşadı. Teknik direktör Alexander Blessin takımdan ayrıldı ve Alman ekibi St.Pauli'nin başına geçti. Yıldız futbolcular Cameron Puertas, Gustaf Nilsson ve Mohamed Amoura transfer oldu.

"Yeni takım, kolay değil"

Union'un yeni hocası Sebastian Pocognoli, ilk kez en üst seviyede bir takım çalıştırıyor. Şu ana kadar kendisini iyi bir şekilde gösterdi. İletişimi çok güçlü. Ancak geçen sezon 50'den fazla gol katkısı vermiş oyuncuları kaybettikten sonra yeni bir takım inşa etmek kolay değil.

"2 sakat, bir cezalı var"

Bu maç öncesinde sol kanat oyuncusu Henok Teklab sakat. Birkaç hafta önce tibia kemiği kırılmıştı. Ayrıca Kabangu sakatlığı, Fuseini ise cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Takımın şu anda ana forveti olan Kevin Rodriguez, son Standard Liege maçında geciktiği için kadroya alınmamıştı.

Ancak Fenerbahçe karşısında ilk 11'de olmasını bekliyoruz. Yeni teknik adam Pocognoli de geçen sezonki Blessin gibi 3'lü savunmayı tercih ediyor. Union'da önemli değişimler yaşandı ve yıldız oyuncular ayrıldı, henüz yeniden yapılanma sürecindeler ancak bu durumdan zannedildiği kadar kötü etkilenmediklerini söyleyebilirim." (Fanatik)