Dünya

'Bebek Trump' balonuna bıçaklı saldırı

Trump'ın Alabama'yı ziyaretini protesto etmek için kiralanan balon kısa süre içinde söndü

10 Kasım 2019 07:38

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'a karşı düzenlenen protestoların sembolü haline gelen "Bebek Trump" balonlarında birine Alabama'da bıçak saplandı.  

6 metreden daha uzun olan balon, cumartesi günü Trump'ın Alabama'da oynanacak olan bir Amerikan futbolu maçını izleyeceği stadyumun yakınlarına kurulmuştu. Balonu kiralayan şirket için çalışan Robert Kennedy, "Gün çoğunlukla olaysız geçiyordu. Bazı insanlar balonun yanından geçerken 'Trump 2020' diye bağırıyor, bazıları ise onunla resim çektiriyordu. Sonra bir adam balonun arkasına geçti ve ona bıçakla saldırdı. Kaçmaya başladı ama polis onu yakaladı" dedi.

The Guardian'ın aktardığına göre yırtılan ve hava kaçırmaya başlayan balon kısa süre içinde söndü. 'Bebek Trump' balonunu birçok protestoya götürdüğünü ifade eden Kennedy, hiç balona saldırıldığını görmediğini ifade etti ve ekledi: "Bu tür bir öfke görmek nadirdir". 'Bebek Trump' balonlarından biri bu sene Britanya'nın başkenti Londra'da da bıçaklanmıştı.

İlk olarak Londra'da kullanılan 'Bebek Trump' balonunda ABD Başkanı Trump turuncu tenli, elinde cep telefonu tutan ve bez giyen bir bebek olarak karikatürize ediliyor.