Dünya

BBC, eski kraliyet dadısı Tiggy Legge-Bourke'ye tazminat ödeyecek

21 Temmuz 2022 17:09

Britanya Yayın Kuruluşu BBC, hakkında asılsız iddialar yaydığı gerekçesiyle Prens William ve Prens Harry'nin eski dadısı Tiggy Legge-Bourke'ye tazminat ödeyecek.

BBC'de yer alan habere göre; İngiliz yayın kuruluşu, Tiggy olarak bilinen Alexandra Pettifer'den, Prens Charles ile ilişkisi olduğu ve kürtaj yaptırdığı yönündeki asılsız iddiaları nedeniyle Yüksek Mahkeme huzurunda özür diledi.

Mahkemede okunan metinde; BBC'nin, Pettifer'ın Prens Charles'la ilişkisi olduğunun da bulunduğu  iddiaların bilinçli biçimde ortaya atıldığı belirtilirken, iddiaların asıl nedeninin William ve Harry'nin annesi Prenses Diana'dan özel röportaj alma çabalarının parçası olduğu aktarıldı.

Pettifer'in avukatı Louise Prince, söz konusu sahte iddiaların uzun yıllar boyunca ciddi kişisel sonuçlara neden olduğunu söyledi. BBC ise Pettifer ve ailesine verilen 'ciddi ve uzun süreli zarar için son derece üzgün' olduklarını ifade etti. 

BBC'nin; ödeyeceği tazminat miktarı açıklanmazken, dava masraflarını da karşılayacağı bildirildi. 

1995'te, BBC'de yayınlanan Panorama programında Prenses Diana ile röportaj yapan gazeteci Martin Bashir'in prensese ulaşmak için sahte belgeler kullandığına dair geçen yıl soruşturma açılmıştı.

Soruşturmada, röportajın sahte belgeler kullanılarak elde edildiği ve BBC'nin 'dürüstlük ve şeffaflık standartlarına' uymadığı tespit edilmişti.

Prens William ve Prens Harry'nin eski dadısı Tiggy Legge-Bourke ile ilgili haberlerin de bu röportaj için yayıldığının ortaya çıktığı soruşturmanın ardından, BBC söz konusu röportaj nedeniyle kraliyet ailesinden özür dilemişti. (AA)