Gündem

Bayram tatilinde yap-işlet-devret projeleri hariç köprü, otoyol ve toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak

08 Haziran 2024 06:38

Kurban Bayramı tatili süresince, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan köprü ve otoyolları ile toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeli ile yapılan köprüleri ve otoyolları ise ücretli olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 15 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan, 24 Haziran Pazartesi günü saat 07.00'a kadar yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımları ücretsiz olacak.

Marmaray ve metro da ücretsiz

Kurban Bayramı'nı kapsayan, 16 Haziran Pazar günü saat 00.00'dan başlayarak 19 Haziran Çarşamba günü saat 00.00'a kadar Başkentray, Marmaray ile İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı- Arnavutköy Metro Hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanılacak.