Gündem

Bayram dönüşü trafiği yoğunlaşıyor: Bakan Yerlikaya'dan güvenli sürüş çağrısı

"Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil"

21 Haziran 2024 10:01

T24 Haber Merkezi

Bayram tatili sonrasında yurttaşların memleketlerinden ve tatil beldelerinden dönüş yolculukları başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, artan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, güvenli sürüş uyarısında bulundu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşlardan aşırı hız yapmamalarını, araçlarda ve otobüslerde mutlaka emniyet kemeri takmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi. Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma ekiplerinin 24 saat esasına göre denetimlerine devam ettiğini belirtti.

Bayram tatilinin altıncı günü olan 20 Haziran Perşembe günü 24 saat içinde 668 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybetti ve bin 133 kişi yaralandı. Ayrıca, 414 bin 776 araç denetlendi; 22 bin 592 araca hız ve radar işlemi, 39 bin 56 araca ise diğer trafik işlemleri uygulandı.

Bayram tatilinin ilk altı gününde ise toplamda 49 kişi hayatını kaybetti ve 7,683 kişi yaralandı. Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Bakan, yaptığı açıklamada "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun," ifadelerini kullanarak, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.