Dünya

Bayesian: Sicilya'da batan süperyat hakkında neler biliyoruz?

Cocina, kayıplar arasında Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer ve Clifford Chance adlı büyük firmanın avukatlarından Chris Morvillo'nun da bulunduğunu söyledi

20 Ağustos 2024 11:33

T24 Dış Haberler

Ödüllü süperyat The Bayesian, pazartesi günü erken saatlerde Sicilya açıklarında meydana gelen bir kasırga sırasında battı. 

Geminin Kanadalı şefi olduğu düşünülen bir kişinin cesedine ulaşıldı ancak aralarında İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah'nın da bulunduğu 6 turist hâlâ kayıp.

Lynch'in eşi Angela Bacares, aralarında bir yaşındaki bebeğini boğulmaktan kurtarmak için dalgaların üzerinde tuttuğunu söyleyen anne Charlotte Golunski'nin de bulunduğu 14 kişiyle birlikte kurtarıldı. Sicilya'nın sivil koruma ajansından Salvo Cocina'ya göre kızın babası James Emsley de kurtuldu. 

Cocina, kayıplar arasında Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer ve Clifford Chance adlı büyük firmanın avukatlarından Chris Morvillo'nun da bulunduğunu söyledi.

Gemi hakkında ne biliyoruz?

Daha önce Salute olarak adlandırılan İngiliz bandıralı 56 metrelik gemi 2008 yılında İtalyan tersanesi Perini Navi tarafından inşa edildi ve 2020 yılında yeniden donatıldı.

75 metrelik direği dünyanın en uzun alüminyum direği ve toplamda en uzun ikinci direği. Yat maksimum 15 knot hıza ulaşabiliyor ve 473 ton ağırlığında.

2009'da Dünya Süperyat Ödülleri'nde en iyi dış tasarım ve 2008'de Uluslararası Süperyat Topluluğu Ödülleri'nde en iyi iç tasarım ödüllerini kazandı. 

Bir ana, üç çift kişilik ve iki ikiz olmak üzere altı misafir yatak odasına sahip olan yatta 12 kişi kalabiliyor ve 10 mürettebat daha taşıyabiliyor.

Mike Lynch'in eşi Angela Bacares, şirket belgelerinde firmanın tek hissedarı olarak gösteriliyor.

Yatın kiralama fiyatı belirtilmemiş olsa da benzer gemiler haftalık yaklaşık 170 bin 500 pound olarak listeleniyor.