Gündem

Başdanışmanı Uçum, Erdoğan gibi düşünmüyor: Yüzde 50+1 oy kuralı istikrarın temelidir

02 Ekim 2019 15:54

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, AKP’li Faruk Çelik’in “Cumhurbaşkanı yüzde 40+1’le seçilsin” önerisi için Erdoğan’a tezat bir değerlendirme yaptı.

Mehmet uçum Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede “Cumhurbaşkanı seçiminde %50+1 oy kuralı Türkiye’nin toplumsal ve siyasal istikrarının temelidir. Halkın 50+1’le hiç bir sorunu yoktur tam tersine bu norm siyasal sistem işleyişinin tamamen halk iradesine dayanmasının temel güvencesidir. Siyaset halk için yapılır, halka rağmen değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM yeni yasama yılı açılışında ve akşam verilen resepsiyonda konuyla ilgili soruları yanıtlamış ve “Mevcut durumu Meclise getiren biziz, onu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük bir çoğunluğuyla bu onaylandığına göre, şimdi bunu tekrar revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir, bizim işimiz değil. Onu konuşma yeri (TBMM’yi kastederek) burası. Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve buraya getirebiliriz” demişti.

TIKLAYIN - Erdoğan’dan ‘başkanlık seçimini yüzde 50’nin altında oyla yapma’ mesajı