Gündem

Başakşehir'de elektrikli sobadan çıkan yangında 1 bebek ile ablası hayatını kaybetti

Evde yalnız kalan bebek ile ablasının yangın çıkan apartmana akraba ziyaretine geldiği öğrenildi

24 Kasım 2019 16:33

Başakşehir'de bir evde elektrikli sobadan çıkan yangında Suriye uyruklu bir bebek ile ablası hayatını kaybetti.

Yangın saat 10.00 sıralarında Başakşehir Güvercintepe Mahallesi 24. Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın bodrum katında çıktı. Elektrikli sobadan çıktığı öğrenilen yangında bodrum katını bir anda duman sardı. Binadan çıkan dumanları görenler itfaiyeye haber verdi.

İhbarın ardından olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri gitti. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri evin içinde 16 yaşındaki ablanın bebeğe sarılmış olarak hareketsiz halde yattığını gördü.

Aile alışveriş yapmaya çıkmış

Sağlık ekipleri hareketsiz halde yatan kız bebek Evisla Halil ve ablası 16 yaşındaki Rozit Halil'in hayatlarını kaybettiklerini belirledi. Evde hayatını kaybeden kardeşlerin o binada bulunan akrabalarına ziyarete geldikleri, evde bulunanların alışverişe çıktığı için 2 kız kardeşin evde yalnız olduğu öğrenildi. 

İki kardeşin hayatını kaybetmesinin ardından polis sokağı güvenlik şeridi ile kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri evin içinde uzun süre inceleme yaptı. Tamamlanan incelemelerin ardından cenaze arabasına iki kardeşin naaşları yüklendi. Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazelerin çıkarılması esnasında bazı aile üyeleri sinir krizi geçirdi. Olay yerinde bayılan iki kız kardeşin annesi de sağlık ekipleri tarafından ambulansa hastaneye götürüldü. (DHA)