Gündem

Barış Yarkadaş: AKP'li Eyüp Belediyesi'nin zabıtaları İmamoğlu'nun afişlerini hınçla söküyor

"Bu iki fotoğraf, Türkiye'de 'hür seçimlerin' yapılamadığının kanıtıdır"

10 Haziran 2019 11:44

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir video paylaştı. AKP'li Eyüp Belediyesi'nin zabıta ekiplerinin YSK kararıyla mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun afişlerini "hınçla" söktüklerini belirten Yarkadaş, belediyeye ait resmi araca da dikkati çekerek, "Bu iki fotoğraf, Türkiye'de 'hür seçimlerin' yapılamadığının kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yarkadaş, dün Kadıköy'de AKP'liler ile CHP'li stand arasında yaşanan gerilime ilişkin de fotoğraf ve bilgi paylaşmıştı. "AKP, gerilim ve kutuplaşma yaratmak için, Sultanbeyli, Pendik ve Üsküdar'ın ardından şimdi de Kadıköy'de zemin yokluyor" diyen Yarkadaş, AKP'lilerin Kadıköy'deki İmamoğlu standını engelleyecek şekilde LED ekran kurmak istediklerini ve tepkiler sonucu ekranı karşı tarafa çektiklerini aktararak, "Provokasyona gelmeyeceğiz" paylaşımında bulunmuştu. 

Yarkadaş tweetinin devamında bugün Kadıköy'deki Eminönü-Kabataş-Karaköy vapur iskelesinin önüne çekilen polis barikatına dikkati çekti. Barikatların fotoğrafını paylaşan Yarkadaş, "Bu iki görsel, Türkiye'de seçimlerin nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını gösteriyor. Artık bir Devlet Partisi haline gelen AKP'nin Parti Devleti'ne dönüştürdüğü Türkiye'nin özetini göreceksiniz" diye yazdı. Fotoğraflarda Kadıköy'de kurulan polis barikatlarının vapurdan inenleri AKP standına yönlendirdiği görülüyor.

Yarkadaş, "Kadıköy'e vapurla gelenler, çıkış kapısına konulan bariyerlerin içinden geçmek zorunda bırakıldı. Bu koridor, AKP standının önüne yönlendiriyor sizi. Ve AKP standını görmek zorunda kalıyorsunuz. Karşıdaki diğer partilerle iletişiminiz kesiliyor. AKPyi görmeden geçmek yok" ifadelerini kaydetti.

Kadıköy'deki Eminönü iskelesinin önüne giden Yarkadaş: AKP'nin tahammülsüzlüğü şu barikatların kurulmasını beraberinde getirdi

Yarkadaş günün ilerleyen saatlerinde Kadıköy'deki Eminönü-Karaköy-Kabataş iskelesine giderek bir video daha paylaştı. Bu sefer kamera karşısına geçen Yarkadaş, AKP standı önüne kurulan polis barikatlarına, "İşte Kadıköy'ün göbeğine AKP'nin isteği üzerine kurulan o barikat... Türkiye, seçime bu engellemelerle gidiyor" diyerek tepki gösterdi. 

"Kadıköy'ün ortasına bu utanç duvarı.Yerel seçimler yaklaşırken öyle bir barikat kuruldu ki vapurdan indiğinizde mecburen AKP standının önünden geçmek zorunda kalıyorsunuz. Oysaki Türkiye'nin bu seçimi birlik beraberlik içinde, demokratik bir yarış halinde sürdürmesi lazım. Ama ne yazık ki AKP'nin tahammülsüzlüğü şu barikatların kurulmasını beraberinde getirdi" diye konuşan Yarkadaş, iskelenin üzerine asılı Yıldırım pankartına da dikkati çekti. "Acaba oraya Ekrem İmamoğlu'nun resminin asılması istenseydi acaba izin verilecek miydi?" diye soran Yarkadaş, "Maalesef seçimler böyle tarihe geçecek" diye konuştu.