Gündem

AKP'yi şaşırtan CHP ve İyi Parti kararı: İmamoğlu ve Yavaş’ı bekliyorlarmış

"CHP ve İYİ Parti, Dodurga seçimleri yokmuş gibi davrandı. Ve seçmen, tamamen AKP’nin insafına terk edildi"

05 Temmuz 2022 07:18

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Dodurga’da gerçekleşen seçimde AKP cephesinin, CHP’li Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş ile bir seçim çalışması yapılmasına dair beklenti içine girdiğini yazdı. Yarkadaş, CHP’nin aday çıkarmadığı Çankırı ilçesi için muhalefetin kamuoyuna açıklama yapması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Çankırı’nın Orta İlçesi’nin Dodurga adlı yerleşim biriminde belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Pazar günü sandık başına giden Dodurga halkı, Cumhur İttifakı’nın adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı’yı 955 oyla belediye başkanı seçti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dodurga’daki seçimi önemsediğini ve 4 bakanı görevlendirerek “Yüzde 75’ten az oyu kabul etmiyorum” talimatı verdiğini yazan Yarkadaş, “Erdoğan ve AKP Genel Merkezi’nin iki bin seçmeni olan Dodurga seçimine önem vermesi boşuna değil… Erdoğan’ın bakanlar düzeyinde bir kampanya yaptırmasının arkasında ise iki sebep yatıyor” diyerek şunları sıraladı:

“Bunun birincisi; seçim sonucunun aleyhlerine çıkmasının tabanlarında yaratacağı olumsuz etki… İkincisi ise CHP ve İYİ Parti’nin başkanlık seçimine asılacaklarını düşünmeleri…”

CHP ve İYİ Parti’nin beldede aday bile çıkarmadıklarına dikkati çeken Yarkadaş, şunları aktardı:

“CHP ve İYİ Parti’nin Dodurga’da aday çıkarmaması AKP Genel Merkezi’nde de ‘ilginç’ karşılanmış. Konuştuğum AKP’li bir kaynağım, ‘Biz CHP’nin seçime yüklenmesini; hatta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bölgeye gelip CHP’nin adayı için çalışma yapmasını bekliyorduk. Bunların hiçbiri olmadı’ diyerek şaşkınlığını ifade ediyordu.”

Yarkadaş, “CHP ve İYİ Parti, Dodurga seçimleri yokmuş gibi davrandı. Ve seçmen, tamamen AKP’nin insafına terk edildi. AKP de 955 oy aldığı seçimi, genel seçimin provası gibi yansıttı. Muhalefet, Dodurga’da iyi bir sınav vermedi” görüşünü ifade etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.