Politika

Barış Yarkadaş: Erdoğan kazandığına inansaydı Yıldırım'la çıkardı, Meclis'te Yıldırım'a yeni oda tahsis edildi

Eski CHP Milletvekili Yarkadaş Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

02 Nisan 2019 14:22

İstanbul'da sandık sonuçları resmi olarak açıklanmasa da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. AKP'nin itirazları sürüyor. CHP'nin de ilçe seçim kurullarında nöbeti devam ediyor. Hakan Aksay'ın sorularını yanıtlayan Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP boşuna uğraşıyor. Tayyip Erdoğan İstanbul'da kazandığını bilseydi Binali Yıldırım'ı balkon konuşmasında yanına alırdı. Meclis'te Yıldırım için yeni oda tahsis edildiğini öğrendik" dedi.

İstanbul'da seçimi kazanılmasında HDP ve Demirtaş'ın CHP'yi adres göstermesinin etkili olduğunu söyleyen Yarkadaş, "Esenyurt ve Küçükçekmece ilçeleri kilit ilçelerdi. HDP'nin orada büyük oyu var. 160 bin HDP seçmeni CHP'ye blok olarak oy verdi. CHP'nin bunu doğru okuması gerekiyor. AKP'nin yaratmaya çalıştığı korku duvarını aşacaksın. CHP Kürtlere yüzünü biraz döndü, İstanbul'u kazandı. Selahattin Demirtaş da AKP iktidarına dört duvar arasında nasıl ders verileceğini gösterdi" ifadelerini kullandı. 

Seçim sonuçlarına ilişkin de "CHP için yeni bir sayfa açıldı" diyen Yarkadaş, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hayata geçirir, CHP'nin yoksullarla bağını yeniden kurarsa CHP için genel iktidarın yolu açılır" yorumunu yaptı. 

Halk TV'den ayrılışı ilgili de bilgiler veren Yarkadaş, kanalın başına Deniz Baykal'ın kızının geçtiğini, yüzde yüz hisseye sahip Deniz Baykal'ın kanalın yayın ve istihdam politikasına karışmadığını söyledi. Uğur Dündar'ın mesleki dayanışma göstererek işten ayrıldığını belirten Yarkadaş, " Yönetim değişikliği oldu. Olağan şeylerdir. Umarım Halk TV,  bundan sonra da aynı canlılığı ile yayınlarına devam eder. Uğur Dündar mesleğin duayenlerinden, Cuma geceleri reytingi haber kanallarını ezerek geçiyordu, programlarımızın kaldırılmasına tepki olarak Arena’yı yapmayacağını açıkladı. Mesleki dayanışma gösterdi. Televizyon ekranı çok oynanacak bir şey değil" dedi.