Gündem

Barış Terkoğlu: Sanki birileri FETÖ’cü olmasalar bile hâkimleri FETÖ ile suçlayacak verileri arşivleyip, istedikleri kararları aldırmak için kullanıyor

05 Ekim 2023 07:15

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Gezi Parkı davasında beraat kararı veren mahkeme başkanı Galip Perk hakkında açılan FETÖ soruşturmasında “FETÖ üyeliğinden yargılanan amca H. Perk” detayına dikkati çekti.

Yeni Şafak’ta yer alan haberde de yer alan söz yargılanan “amca”nın aynı zamanda uyuşturucu baronu Zindaşti’yi tahliye eden hakim Hâkim Cevdet Özcan’ın da akrabası olduğuna işaret etti.

Terkoğlu, “Cevdet Özcan ve Galip Perk... İki hâkim, iki karar... İkisi de bir FETÖ sanığı ile akraba. Biri istenilen kararı veriyor, akrabasından kimse bahsetmiyor. Öteki, Gezi’ye beraat kararı verince FETÖ sanığı akrabası ortaya çıkarılıyor. 3.5 yıl önce söylediğim gibi, sanki birileri FETÖ’cü olmasalar bile hâkimleri FETÖ ile suçlayacak verileri arşivleyip, istedikleri kararları aldırmak için kullanıyor. Her kritik karardan sonra çıkan ya da sümenaltı edildiği anlaşılan arşivler tesadüf olamaz!” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.