Gündem

Barış Terkoğlu: Rus pilotunu öldüren savaş suçlusu, Bahçeli’nin yanında

“Bahçeli’nin, ‘tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim’ sözünü duyan savcılar ise ellerindeki dosyaları, faili meçhule sevk etmeye devam ediyor!”

16 Ocak 2023 06:43

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 24 Kasım 2015’te sınır ihlali yapan Rus Su-24 uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından vurulmasının ardından uçaktan atlayan Rus pilot Oleg Peşkov’u öldüren Alparslan Çelik’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında yer alan fotoğraflar paylaştığını yazdı.

Terkoğlu, silahsız bir askeri öldürerek savaş suçu işleyen Alparslan Çelik’in, eski Deniz Harp Okulu Komutanı Türker Ertürk’e yönelik, “Bu terörist sevici, Mihraç Ural itinin yoldaşı Amiral Türker Ertürk mü darbe yapmayı düşünüyormuş, sıkarız kafasına bir daha düşünemezler...” tehdidini hatırlattığı bugünkü yazısında, savcılığa verilen suç duyurusundaki detaylara dikkati çekti.

Kendini Suriye’de 2. Sahil Tümeni olarak tanıtan birliğin başındaki Alparslan Çelik’in, Rus asker olayında hakkında takipsizlik kararı verildiği bilgisini aktaran Terkoğlu, Çelik’in daha sonra Türkiye’ye geldiğini ve bir ihbar sonucunda İzmir’in Karabağlar ilçesinde, beş makineli tüfek, dört tabanca ve iki telsizle gözaltına alınan 17 kişiden biri olduğunu yazdı. Grubun, "birileri" tarafından kollandığını ve  hafif cezalarla kurtulduğunu söyleyen Terkoğlu, "Alparslan Çelik de 5 yıl hapis yattıktan sonra 2 yıl önce serbest bırakıldı” dedi.

Çelik’in hapisten çıktıktan sonra Türker Ertürk’ü, “kafasına sıkarız” diye tehdit ettiğini ve hakkında savcılığa verilen şikâyetin dosyasının, “kişiye ulaşılamadığı gerekçesiyle faili meçhul birimine sevk edildiğini” belirten Terkoğlu, yazının devamında şunları kaydetti:

“Faili meçhul kalmasın, hatta yeni faili meçhuller olmasın diye, Türker Ertürk ve avukatı harekete geçti. Bir de ne görsünler! Bunca suça karışmış, Rus pilotu öldürerek Türkiye’yi savaşın eşiğine getirmiş, çeşitli çetelerle içli dışlı olmuş, birçok suçtan hüküm giyerek hapis yatmış Alparslan Çelik, MHP Genel Merkezi’nde. Hatta Devlet Bahçeli’nin hemen ardında durup fedailiğini yapıyor. Haliyle savcı, ‘bulamıyor’ değil, bulmak istemiyor! Bunun üzerine 4 Ekim’de savcılığa bir dilekçe daha verdiler. Bu kez yerini de vermişlerdi. Dosya, bunun üzerine, mecburen, faili meçhul biriminden alınıp, Savcı M.Ç.’ye tekrar gönderildi. Ancak Savcı M.Ç., aylarca bekleyip, yine aynı şeyi yaptı. Geçen hafta bir kez daha, ‘Alparslan Çelik bulunamıyor’ diyerek, dosyayı faili meçhule gönderdi.”

Terkoğlu, “Bahçeli’nin, ‘tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim’ sözünü duyan savcılar ise ellerindeki dosyaları, faili meçhule sevk etmeye devam ediyor!” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.