Gündem

Barış Terkoğlu: Merdan Yanardağ’ın gizli ihbarcısı

03 Temmuz 2023 08:33

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Abdullah Öcalan’a yönelik bazı ifadeleri nedeniyle tutuklanan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın 2011 yılında yargılandığı Ergenekon davasını hatırlattığı bugünkü yazısında, iktidarı eleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Nisan 2011 yılında Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmasında FETÖ mensuplarının uygulamalarını savunduğunu; konuşmasındaki “Avrupa’da darbelere çanak tutan, darbeleri teşvik eden gazete ve gazetecilerin olmadığını da hatırlatmak isterim” ifadeleriyle işaret ettiği kişinin Yanardağ olduğunu söyleyen Terkoğlu, yazısının devamında Yanardağ’ın yargılandığı davadaki savunmasından bölümler aktardı.

Yanardağ, söz konusu savunmasında Almanya’da katılacağı konferansın iptali için dönemin Zaman gazetesi Almanya temsilcisi İsmail Kul’un ihbarda bulunduğunu; aynı tarihlerde yapılan isimsiz bir ihbarla İstanbul’da gözaltına alınarak bu konferansa gidemediğini anlatıyor.

“Almanya’da hem PKK’li hem Ergenekoncu hem Marksist denilerek konuşması engellenmeye çalışılan Yanardağ, bu gerçekleşmeyince Türkiye’de Ergenekon’dan gözaltına alındı” diye yazan Terkoğlu, “İşte Erdoğan’ın Avrupa’ya karşı savunduğu hikâyelerden biri de buydu” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.