Gündem

Barış Terkoğlu: MEB’de bir zamanlar bugünkü bakan Yusuf Tekin ile birlikte çalışan, eli değdiği ihalelerle zenginleşmiş bürokrat, bir öğretmeni katletti!

“Dilim varmıyor ama olağandışı yargı hareketi bize adeta birileri tarafından kullanılarak kaçırıldığını gösteriyor”

09 Ekim 2023 07:57

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bir zamanlar Milli Eğitim Bakanlığı’nda şimdiki bakan Yusuf Tekin ile birlikte çalıştığı belirtilen Murat Akar adlı kişinin, Ayşe Atasayar adlı bir öğretmeni öldürdükten sonra kayıplara karışmasını hatırlattığı bugünkü yazısında, “Dilim varmıyor ama olağandışı yargı hareketi bize adeta birileri tarafından kullanılarak kaçırıldığını gösteriyor” dedi. Terkoğlu, Tekin'e, "Ayşe öğretmenin katili yakalanıp cezasını çekmeli" diyerek seslendi.

Murat Akar hakkında daha önce eski milletvekili Nur Serter tarafından, “Murat Akar’ın yeni aldığı villanın Fatih Projesi kapsamında ihaleleri alan firmalarca verildiği bilgisi doğru mu” sorusunun gündeme getirildiğini hatırlatan Terkoğlu, şunları kaydetti:

“Fikirlerini söyleyenler hapiste günlerini doldururken, yüksek yargının yıllar sonra müebbet istediği Akar, özgürce dolaşıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir zamanlar bugünkü bakan Yusuf Tekin ile birlikte çalışan, eli değdiği ihalelerle zenginleşmiş bürokrat, bir öğretmeni katletti. Dilim varmıyor ama olağandışı yargı hareketi bize adeta birileri tarafından kullanılarak kaçırıldığını gösteriyor.

Yusuf Tekin bugün milli eğitim bakanı. Yıllardır milli eğitimin vicdanını kanatan bu davada katilin bulunup cezalandırılmasını sağlayabilecek hükümetin bir üyesi. Haliyle okulları, dersleri, öğretmenleri yönetmek yetmez, Ayşe öğretmenin katili yakalanıp cezasını çekmeli. Tekin takipçisi olmalı. Ülkeye borcumuz, ödevlerimizi yaptığımız gün değil, onu kirden arındırdığımız gün bitecek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Yargıtay kararı bozdu; Ayşe Atasayar'ın katil zanlısı tahliye edildi