Gündem

Barış Terkoğlu: Kalın 2009 yılında "en etkili 500 Müslüman" listesinin 13. sırasına Gülen'in adını yazmıştı, bugün olsa eminim yapmazdı

21 Eylül 2023 07:40

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu'nun kendisine "ajan" diyen eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu'na verdiği, "Bunu TR705 olarak yazıldığım listede TR326 olarak kodlanan şimdiki MİT Başkanı İbrahim Kalın’a havale ediyorum. Hadi sıkıysa ona da CIA ajanı de" yanıtına işaret ederek, "Tanrıkulu’nun söylediği gibi... Kendisinin TR705 olarak yer aldığı listede, Kalın TR326’ydı. Kuşkusuz o günkü Kalın ile bugünkü Kalın arasında pek çok fark var. ABD’de Georgetown Üniversitesi’nde ders veren Kalın, üniversitenin 2009 yılındaki “En etkili 500 Müslüman” listesini hazırlamış, listenin 13. sırasına FETÖ lideri Gülen’in adını yazmıştı. Bugün olsa eminim bunu yapmazdı" dedi.

Ergenekon kumpasında sanıkların aleyhine duruşmada tanıklık yapan Orakoğlu'nun Stratforun haber kaynaklarını "CIA" ajanı olarak torbaya attığını kaydeden Terkoğlu, yazısında, "Eğer bu doğru olsaydı kuşkusuz İbrahim Kalın, devletin istihbarat örgütü MİT’in başında oturmazdı" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...