Gündem

Barış Terkoğlu: Celal Kılıçdaroğlu’nun cenazesinde önünde rabia işareti verdiği AKP Genel Merkezi’nden ya da sürekli göründüğü yandaş medyadan kimse yoktu

21 Kasım 2022 08:22

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun cenazesi hakkında "Celal Kılıçdaroğlu’nun cenazesinde ya da mezarının başında, önünde rabia işareti verdiği AKP Genel Merkezi’nden ya da sürekli göründüğü yandaş medyadan kimse yoktu. İşte bu nedenlerle Erdoğan’ın “derin üzüntülü” mesajını görünce “Üzülmesek de olur, insan sıfatına layık olalım yeter” diye iç geçirdim" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile araları bozuk olan ve AKP'ye üye olup abisi aleyhine açıklamalar yapan Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirmiş, cenazesine Kemal Kılıçdaroğlu katılmıştı. Terkoğlu da Kemal Kılıçdaroğlu ve kardeşinin ilişkisi hakkında " Celal Kılıçdaroğlu’nun hem fiziki hem ruhsal sorunları, dahası alkol problemi vardı. Nitekim çocukları bu nedenle babalarına vasi tayin edilmesi için başvurmuştu. Bu durum, onu dışarıdan müdahalelere açık hale getiriyordu. Ahlaki değerleri olanlar normalde buradan vurmazdı ama burası Türkiye... Celal Kılıçdaroğlu’nu alıp ağabeyine karşı kullanabileceğini görenler bu fırsatı kaçırmadı. Celal Bey’i çocukları yerine onlar yönetmeye başladı. Kemal Bey’e karşı kardeşini mermi yapıp belden aşağı ateş ettiler" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...