Gündem

Barış Terkoğlu: Adı alkollü araba kullanmakla, kadına dayakla, sendika içi ilişkilerle anılan Diyanet sendikası!

Terkoğlu, "‘Bira kutusu’nu bırak Diyanet’in haline bak!" başlıklı bir yazı kaleme aldı

06 Haziran 2022 08:40

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacıbey Özkan’ın Diyanet'in kuralları dışına çıktığı ilişkilerini, birlikte olduğu kadına şiddet uygulamasını ve olayın Diyanet tarafından görmezden gelindiğini yazdı. 

"Hikâye 2014 yılına uzanıyor. Yaklaşan seçimde, AKP’den vekil adayı olmak isteyen A. isimli kadın, Hacıbey Özkan ile tanışmış. Özkan’ın yardımcı olacağı vaadi ile ilişki ilerlemiş. Birliktelik, Diyanet camiasında duyulur hale gelmiş" diyen Terkoğlu, tanıkların ifadelerini de aktardı. 

"Hacıbey Özkan’ın, M. ismindeki bir Kuran hocası kadınla da evleneceğini söyleyerek beraber olduğu iddiasının Diyanet'i karıştırdığını" söyleyen Terkoğlu, bir Diyanet yöneticinin sözlerini aktardı:

“Kuran Hocası M. ile beraber olmuşlar. Kadın, bir gün, Diyanet-Sen Genel Merkezi’ni bastı. Ortalığı dağıttı. ‘Beni kandırdı’ diye bağırdı, çağırdı. Bir gün de Hacıbey’in evinin önüne gitmiş. Hacıbey ve eşi, kadını dövmüş. Hastanelik etmişler. Kadını, Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne ambulans götürmüş. İşin tuhafı, gidip hastaneden Hacıbey çıkarmış kadını.”

Terkoğlu'ın aktardığına göre 'Diyanet-Sen’in kritik bir ismi' soruşturma süreci hakkında şunları söyledi:

“Olay ayyuka çıkınca soruşturma açıldı. Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Ali Yıldız kapattı. Bizzat kendi ağzından duydum. ‘Yanlış yaptık’ dedi. Mehmet Yaman da şahidi. ‘Arkadaşımızdır, hata yapmış’ dedi. ‘Aile huzurunu bozmayalım’ dedi.”

Terkoğlu, "Yüzlerce kişinin can havliyle kaçtığı camideki meçhul bir bira kutusundan üretilen yalanı, dokuz senedir konuşan, ağzını hakaretle bozan bir cumhurbaşkanı. Öte yandan o camileri yöneten imamın kuraldışı ilişkilerini, kadına şiddetini, 'bizdendir' diye kapatan, sonra da millete ahlak dersi veren camia. Adı alkollü araba kullanmakla, kadına dayakla, sendika içi ilişkilerle anılan Diyanet sendikası" yorumunu yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın.