Gündem

Barış Terkoğlu: 15 Temmuz'dan sonra TSK'da başka tarikatlar "dokunulmaz" olmuş

26 Haziran 2023 07:29

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Rusya'da yaşanan Wagner darbe girişiminden ders alınmadığını belirterek, "Önümde bir kitap duruyor. Yazarı Güray Belhan. Belhan, 2021 yılında, TSK’dan kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edilmiş bir kurmay albay. Kitabının ismi sorumuza yanıt veriyor: 'Önüm, Arkam, Sağım, Solum Tarikat'. Peki 15 Temmuz’dan sonra ne değişmiş?

Yanıtı belli. Bu kez başka tarikatlar “dokunulmaz” olmuş. Belhan, TSK içindeki tarikatçılarla karşı karşıya kalmasının hikâyesine kitabında yer veriyor" dedi.

Terkoğlu, yazısında, 15 Temmuz'dan sonra başka tarikatların dokunulmaz olduğunu kaydederek, kitaptan şu ifadelere yer verdi:

"“Komuta Kurmay Eğitimi”nin sonunda hatıra olarak yaptırılan dönem yüzüğünün tasarımında yaşanan tartışmayı Belhan anlatıyor. Atatürk silüetli üç yüzük tasarladıklarını söyleyen Belhan, buna bir albayın itirazını aktarıyor:

“Bir albay, yakın çevresindeki subayları farklı bir yüzük tasarımı işine soyundurmuştu. Yaptıkları çalışma neticesinde tasarımlarını yayımladıklarında bir husus hemen dikkatimi çekmişti. Bu yüzüklerde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hiçbir iz yoktu. Bu tarz yüzüklerden de yeni nesil kurmaylardan (tarikatçıları kastediyor) epey bir alan olmuştu. (…) Bu albayla belli bir süre aynı yerde çalışma durumum olmuştu. Bu albay ne mi demişti bana: Alnı secdeye değen adamdan zarar gelmez. (…) 15 Temmuz’dan sonra ‘Komuta ve Kurmay Eğitimi’nde farklı grup ve tarikatlarla bağlantılı subayların bu eğitimde yer aldığını, normal IQ seviyesine sahip herkes görüp anlayabilirdi."

Yazının tamamı için tıklayın...