Gündem

Barış pehlivan, SBK ile anılan şirketin tedbir konulmayan hisselerini yazdı: Nereden tutsanız elinizde kalıyor!

“Tamam, ben hapse gireyim ama bari bu kadar zekâmıza hakaret etmeyin”

11 Ağustos 2023 09:46

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, “kara para aklama” suçlamasıyla dolayı ABD’de tutuklanan, bir süre önce tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili Türkiye’de süren "mal varlığı değerini aklama” ile suçlandığı davasına dikkati çekti.

En son haziranda görülen davada SBK ile ilişkili şirketlerin hisselerine el koyma tedbirinin kaldırılma talebinin reddedildiğini aktaran Pehlivan, yazısında, bu firmalardan biri olan Biofarma İlaç adlı şirketin böyle bir talepte bulunmadığına ilişkin sonradan dilekçe verdiğini belirtti.

“Garipliğe bakar mısınız? SBK ile anılan şirketin avukatı, o şirketi yargılayan hâkimi ‘Bildiğiniz gibi değil, bizim şirketin hisselerine zaten tedbir koymadınız’ diye uyarıyordu. Zira mahkeme tedbir koymadığı şirketin tedbirinin kaldırılması talebini reddetmişti. Ah, ne sağlıklı yargımız var! Nereden tutsanız elinizde kalıyor” diyen Pehlivan, söz konusu şirketin 2020'de İsviçreli bir gruba satıldığını ve başında SBK’nın en yakın adamlarından Çağlar Şendil’in bulunduğuna dikkati çekti.

Pehlivan, “Tamam, ben hapse gireyim ama bari bu kadar zekâmıza hakaret etmeyin” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.