Gündem

Barış Pehlivan: Köşemde adı geçen Fırat Delibaş’ın yakınları tarafından tehdit ediliyorum

Barış Pehlivan dünkü yazısında bir suç örgütü üyesinin yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalandıktan sonra adli kontrolle serbest bırakıldığını yazmıştı

09 Haziran 2022 12:25

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen bir suç örgütü üyesinin yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalanıp adli kontrolle serbest bırakıldığını yazdığı dünkü yazısında ismi geçen “Fırat Delibaş’a yakın olduğunu söyleyen kişiler” tarafından tehdit edildiğini duyurdu.

Barış Pehlivan dünkü yazısında, kamuoyuna “Suç örgütü lideri Fırat Delibaş’ın ikinci adamı M.D. yakalandı!” şeklinde duyurulan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınanların adli kontrol ile serbest bırakılma dikkati çekip “Evet, yanlış okumadınız. Bir suç örgütü üyesi yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalanıyor ama serbest bırakılıyor” diye yazmıştı.

Pehivan, yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen ay düzenlenen Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadele Toplantısı’ndaki “Metamfetaminle mücadelemizi güçlü şekilde yapar ve yenersek Türkiye, dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda en az ölümü yaşayacak ülke olacak. Bunu başarabilir miyiz, başarırız. Buradaki dert, metamfetamini mağlup etmektir” ifadelerini hatırlatıp "Sadece son üç haftada olanlara bakarak soruyorum: Zamanında verilen yargı kararlarına karşı eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile açık polemiğe giren Bakan Soylu yine ses çıkarır mı? Yoksa birilerinin derdi aslında 'metamfetamini mağlup etmek' değil mi?" diye sormuştu.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, sosyal medya hesabı Twitter’da dünkü yazısı da paylaşarak  “Cumhuriyet’teki köşemde, adının haberlerde geçtiğini yazdığım için Fırat Delibaş’a yakın olduğunu söyleyen kişiler tarafından ciddi tehditler alıyorum.” dedi.

 

TIKLAYIN - Barış Pehlivan: Bir suç örgütü üyesi yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalanıyor ama serbest bırakılıyor, Soylu ses çıkaracak mı?