Gündem

Barış Pehlivan: Bahçeli satır arasında iki ismi hedef aldı; Recep Tayyip Erdoğan ve Tuğrul Türkeş

24 Temmuz 2024 08:49

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü basın toplantısında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş'i hedef aldığını iddia etti. 

Pehlivan, "Bahçeli’nin dilinin altındaki iki isim" başlıklı yazısında, MHP liderinin "Yumuşama dayatması altında Türkiye’nin, Türk siyaset ve demokrasi sisteminin ilkelerinden uzaklaşması, gene yumuşama dekoru altında ihanetin ve melanetin aklanma ve temize çıkarma uğraşları stratejik bir tuzak olarak karşımızdadır"ifadelerini hatırlattı. 

"Yumuşama dayatması' sözünü duyunca ilk hedefin CHP olduğu düşünülebilir. Lakin, partinin lideri Özgür Özel’in 'Normalleşmeye ‘yumuşama’ demeyin' vurgusunun olduğu bir yerde, mesaj aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gidiyor" diyen Pehlivan, Erdoğan'ın önceki konuşmalarında yaptığı "yumuşama" vurgusundan örnekler verdi. Pehlivan,“Yumuşama' bizzat Erdoğan’ın kullandığı ve 'Geçici olmasın' arzusunda olduğu bir mesele. Lakin Bahçeli, ittifak ortağının aksine 'yumuşamayı' tuzak ve baldıran zehri olarak görüyor" tespitini paylaştı. 

Bahçeli'nin, “Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin, profili çeşitlenen Sorosçu Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanların ne milliyetçilikten ne de milli onurumuzu muhafaza temininden bahsetmeleri söz konusu değildir" sözleriyle de AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'i hedef aldığını savunan Pehlivan, "Çok değil, sonbahara kadar Gezi davasında yeni gelişmeler olursa şaşırmamak lazım. Tabii, MHP’nin bu ihtimale yanıtının nasıl olacağını da izlemek gerekecek" ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın