Gündem

Barış Pehlivan: Alman şirketten Saray'a 'paramızı verin' ihtarnamesi

"Dumankaya’nın yalanladığı bu tehdit önce polis tutanağına, sonra Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen ihtarnameye geçmişti"

17 Haziran 2022 08:01

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, TMSF'ye devredilen ve kayyım atanan Dumankaya ve Fi Yapı'nın 2018 yılında Alman şirket Eurabau ile anlaşma imzaladığını, inşaatların bir türlü bitmediğini belirterek, "Alman şirket Eurabau, TMSF ve kayyum atanan şirketler tarafından dolandırıldığını ileri sürüyordu. Adım adım verilen sözlerin tutulmadığını Cumhurbaşkanlığı’na şikâyet eden Almanlar, şöyle diyordu: “Aile bireylerimize kadar can ve mal güvenliklerimizin tehdit edildiği hususları da bilginiz dahilindedir. Belirttiğimiz tüm bu hususlar, hukuka aykırı işlemler olması nedeniyle sözleşmenin geçerliliği hususunu gündeme getirdiği gibi dolandırıcılık, tehdit, vs. gibi pek çok suçu oluşturmaktadır.”

Ve dokuz sayfalık ihtarnamenin sonunda iddia edilen alacaklar kalem kalem yazıyordu. Buna göre Alman şirket, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’ndan 2 milyon 786 bin euro ve 86 milyon 601 bin lira para istiyordu" diye yazdı.

Alman Eurabau şirketinin Türk temsilcisi Zeynel Gündoğ'un Barış Dumankaya tarafından “Başımın kesilip, PKK bayrağına sarılıp, Bremen’de bulunan ailemin de dahil olduğu bahçeye atılacağını, söylediler” diye tehdit edildiğini aktaran Pehlivan, "Dumankaya’nın yalanladığı bu tehdit önce polis tutanağına, sonra Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen ihtarnameye geçmişti.

İnsanların para biriktirip ev almak istediği, toplanan paraların Fethullahçılara aktığı, bundan dolayı tutuklananların para verip serbest kaldığı, ardından kurulan sistemin para dolandırıcılığıyla itham edildiği bir öykü bu. Her yerden kir akıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...