Gündem

Barış Pehlivan: Ali Serttaş'ın umudu gerçekleşti, mülakatta elenen yüzlerce genç ise Soylu'yla fotoğrafı olmadığı için kaybetti

14 Nisan 2023 06:55

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" açıklamasından bir gün önce kaymakamlık sınavında 71.5 puan alan ancak mülakatta 91 puan alarak kaymakamlığa hak kazanan Ali Serttaş'ın görevine başlayacağını yazdı.

Ali Serttaş'ın babasının Burdur'un Altınyayla ilçesinin AKP'li belediye başkanı olduğunu kaydeden Pehlivan, "Sıkı bir Süleyman Soylu hayranı olan baba Serttaş, sosyal medya hesabından da düzenli olarak İçişleri bakanını övüyor. Yetmiyor, Bakan Soylu ile yaptığı resmi görüşmelere oğlu Ali Serttaş’ı da götürüyor.

Serttaş’ın umudu gerçekleşti. “Elbet bir gün” dediği gün geldi. Artık kaymakam oldu. Yazılı sınavda yüksek puan alıp, mülakatta elenen yüzlerce genç ise Süleyman Soylu ile fotoğrafı olmadığı için kaybetti." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-pehlivan/erdoganin-mujdesinden-bir-gun-once-2071278