Gündem

Barış Pehlivan: 17 yaşındaki çocuğa tecavüzle suçlanan Sadullah Alagöz dosyası kapatılmak isteniyor

Alagöz'ün bakanlarla fotoğrafları ortaya çıkmıştı

04 Ekim 2023 06:46

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 5. kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile yazdıkları "SS" kitabında işlenen konulardan birinin Sadullah Alagöz'ün 17 yaşındaki E.M'ye tecavüz etmesinin ardından yaşananlar olduğunu belirterek, "Seçimi yine iktidar kazandı. Aylar sonra şüpheli Alagöz’den DNA örneği alınabildi. Tecavüz soruşturmasında savcı üstüne savcı değişti.

Ve şimdi... Yeni öğrendim ki geçen hafta çok kritik bir karara imza atıldı. Savcı Sadullah Alagöz’ün “hürriyetten yoksun kılma”, “şantaj”, “tehdit” suçlarını işlemediğine karar verdi. Çocuğun nitelikli cinsel istismarı soruşturması ise devam ediyordu" diye yazdı.

Savcılığın "çocuğun rızası var" demeye hazırlandığını savunan Pehlivan, "Alagöz ise tecavüz sırasında, “Ben güçlü bir insanım, bana bunu yapamazsın. Seni gebertirim, aileni gebertirim” diye konuşmaya devam ediyordu.

Seçim bitti. Alagöz haklı çıkmak üzere. E.M’nin korktuğu gibi dosyası kapatılmak isteniyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Bakanlarla fotoğrafları ortaya çıkan iş insanının tecavüz ettiği iddia edilen 17 yaşındaki çocuk konuştu: Unutamıyorum, halen kabûs gibi aklımdan geçiyor