Gündem

Barış için Akademisyenler: Devlet şiddeti sona ersin, bu suça ortak olmayacağız

Akademisyenler, sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara tepki gösterdi

07 Ocak 2016 22:55

Barış için Akademisyenler grubu, "Bizler bu suça ortak olmuyoruz" diyerek Cizre, Silopi ve Sur başta olmak üzere bölgede yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili bildiri yayımladı. Bildiride imzası bulunan akademiyenler, "Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız!" dedi.

Açıklamada, "Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz" dendi.

Barış için Akademisyenler Grubu'ndan  yapılan açıklamanın Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca metinleri şöyle:

Türkçe

Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız!

Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir.

Bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye'nin kendi hukukunun ve  Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir.

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.

Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz.

Kürtçe

Wek akademîsyen û lêkolînerên vî welatî, em ê nebin hevparên vî sûcî!

Dewlete Komara Tirkiyeyê welatiyên xwe yên Sûrê, Farqînê, Nisêbînê, Cizîrê, Silopiyê û gelek cihên din bi hefteyan di bin qedexeya derketina derve de mehkûmî birçîbûn û tîbûnê dike, bi çeken giran ku encax di şerekî de tên bikaranîn êrîşî warên nîştecihan dike û mafê jiyanê, mafê azadiyê û ewlehiyê, di serî de qedexeya îşkence û zilmê û hemû maf û azadiyên ku bi mekazagon û peymanên navneteweyî hatiye parastin binpê dike.

Ev qirqirina biqesd û plankirî di radeyeke giran a binpêkirina hiqûqa Tirkiyeyê bi xwe û peymanên navnetewîyên ku Tirkiye alîgire, hiquqa kevneşopiya navnetewî û qaydeyên ku hiqûqa navnetewî emir dikede ye.

Em dixwazin ku Dewleta Tirkiyeyê yekser dest ji qetlîama li ser welatiyen kurd û polîtîkayên koçkirina bizanebûn berde, qedexeya derketine derve rake, kesên berpirsyar ên ku mafên mirovan bin pê kirine ceza bike, kesên ku li cihên ku qedexeya derketina derve pêk hatiye dijîn zerara wan a manewî û madî tazmîn bike, bi van armancan bila destûr bide ku çavdêrên neteweyî û navneteweyî bikevin cihên hatiye rûxandin, çavdêriyan bikin û raporan binivîsinin.

Em dixwazin ku amadekirina şert û mercên muzakereyê û avakirina rêyên çareserîyê bo aşîtiyêke mayînde, hukumet nexşerêyeke ku daxwazên îradeya sîyaseta Kurd ji bihewîne amadebike. Em dixwazin ku ji gelek beşên civakê çavdêrên serbixwe jî tevlî hevdîtina muzakereyê bibin û em jî wek çavdêrên dilxwaz daxwaza xwe ya tevlîbûna muzakerayan diyar dikin. Dixwazin ku, erka sîyasi dev ji nêçira muxelefetên rexnegir berde.

Em dixwazin ku dewlet yekser dev ji tundiya ku li dijî welatiyên xwe bi kar tîne berde, wek akademîsyen û lêkolînerên vî welatî, em ê li hemberî vê qirqirinê bêdeng nemînin, heta ku ev daxwaza me were cih, em ê digel partiyên siyasî, parlemento û raya giştî ya navneteweyî tekîliyên xwe bê navber bidomînin.

İngilizce

As academics and researchers of this country, we will not be a party to this crime!

The Turkish state has effectively condemned its citizens in Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre, Silopi, and many other towns and neighborhoods in the Kurdish provinces to hunger through its use of curfews that have been ongoing for weeks. It has attacked these settlements with heavy weapons and equipment that would only be mobilized in wartime. As a result, the right to life, liberty, and security, and in particular the prohibition of torture and ill-treatment protected by the constitution and international conventions have been violated. 

This deliberate and planned massacre is in serious violation of Turkey’s own laws and international treaties to which Turkey is a party. These actions are in serious violation of international law. 

We demand the state to abandon its deliberate massacre and deportation of Kurdish and other peoples in the region. We also demand the state to lift the curfew, punish those who are responsible for human rights violations, and compensate those citizens who have experienced material and psychological damage. For this purpose we demand that independent national and international observers to be given access to the region and that they be allowed to monitor and report on the incidents.

We demand the government to prepare the conditions for negotiations and create a road map that would lead to a lasting peace which includes the demands of the Kurdish political movement. We demand inclusion of independent observers from broad sections of society in these negotiations. We also declare our willingness to volunteer as observers. We oppose suppression of any kind of the opposition.

We, as academics and researchers working on and/or in Turkey, declare that we will not be a party to this massacre by remaining silent and demand an immediate end to the violence perpetrated by the state. We will continue advocacy with political parties, the parliament, and international public opinion until our demands are met.

Fransızca

Nous, enseignants-chercheurs de Turquie, nous ne serons pas complices de ce crime !

L’État turc, en imposant depuis plusieurs semaines le couvre-feu à Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre, Silopi et dans de nombreuses villes des provinces kurdes, condamne leurs habitants à la famine. Il bombarde avec des armes lourdes utilisées en temps de guerre. Il viole les droits fondamentaux, pourtant garantis par la Constitution et les conventions internationales dont il est signataire : le droit à la vie, à la liberté et à la sécurité, l’interdiction de la torture et des mauvais traitements.

Ce massacre délibéré et planifié est une violation grave du droit international, des lois turques et des obligations qui incombent à la Turquie en vertu des traités internationaux dont elle est signataire.

Nous exigeons que cessent les massacres et l’exil forcé qui frappent les Kurdes et les peuples de ces régions, la levée des couvre-feux, que soient identifiés et sanctionnés ceux qui se sont rendus coupables de violations des droits de l’homme,  et la réparation des pertes matérielles et morales subies par les citoyens dans les régions sous couvre-feu. A cette fin, nous exigeons que des observateurs indépendants, internationaux et nationaux, puissent se rendre dans ces régions pour des missions d’observation et d’enquête.

Nous exigeons que le gouvernement mette tout en oeuvre pour l’ouverture de négociations et établisse une feuille de route vers une paix durable qui prenne en compte les demandes du mouvement politique kurde. Nous exigeons qu’à ces négociations participent des observateurs indépendants issus de la société civile, et nous sommes volontaires pour en être.  Nous nous opposons à toute mesure visant à réduire l’opposition au silence.

En tant qu’universitaires et chercheurs, en Turquie ou à l’étranger, nous ne cautionnerons pas ce massacre par  notre silence. Nous exigeons que l’Etat mette immédiatement fin aux violences envers ses citoyens. Tant que nos demandes ne seront pas satisfaites, nous ne cesserons d’intervenir auprès de l’opinion publique internationale, de l’Assemblée nationale et des partis politiques. 

Almanca

Wir, die Akademiker/innen und Wissenschaftler/innen dieses Landes werden nicht Teil dieses Verbrechens sein!

Der Türkische Staat verurteilt seine Bürger/innen in Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre und in vielen weiteren Orten mit wochenlangen Ausgangssperren zum Verhungern und Ausdursten. Unter kriegsartigen Zuständen werden ganze Viertel und Stadtteile mit schweren Waffen angegriffen. Das Recht auf Leben und körperliche Unversehrtheit, auf Freiheit und Sicherheit vor Übergriffen, insbesondere das Verbot von Folter und Misshandlung, praktisch alle Freiheitsrechte, die durch die Verfassung und durch die Türkei unterzeichnete internationale Abkommen unter Schutz stehen, werden verletzt und außer Kraft gesetzt.

Diese gezielt und systematisch umgesetzte gewaltsame Vorgehensweise entbehrt jeglicher rechtlicher Grundlage. Sie ist nicht nur ein schwerwiegender Eingriff in die Rechtsordnung, sondern verletzt internationale Rechtsnormen wie das Völkerrecht, an die die Türkei gebunden ist.

Wir fordern den Staat auf, diese Vernichtungs- und Vertreibungspolitik gegenüber der gesamten Bevölkerung der Region, die jedoch hauptsächlich gegen die kurdische Bevölkerung gerichtet ist, sofort einzustellen. Alle Ausgangssperren müssen sofort aufgehoben werden. Die Täter und die Verantwortlichen der Menschenrechtsverletzungen müssen zur Rechenschaft gezogen werden. Die materiellen und immateriellen Schäden, die von der Bevölkerung zu beklagen sind, müssen dokumentiert und wiedergutgemacht werden. Zu diesem Zweck verlangen wir, dass nationale und internationale unabhängige Beobachter freien Zugang zu den zerstörten Gebieten erhalten, um die Situation vor Ort einzuschätzen und zu dokumentieren.

Wir fordern die Regierung auf, die Bedingungen für eine friedliche Beilegung des Konflikts zu schaffen. Hierfür soll die Regierung eine Roadmap vorlegen, die Verhandlungen ermöglicht und die Forderungen der politischen Vertretung der kurdischen Bewegung berücksichtigt. Um die breite Öffentlichkeit in diesen Prozess einzubinden, müssen unabhängige Beobachter aus der Bevölkerung zu den Verhandlungen zugelassen werden. Wir bekunden hiermit unsere Bereitschaft, freiwillig an dem Friedensprozess teilzunehmen. Wir stellen uns gegen alle repressiven Maßnahmen, die auf die Unterdrückung der gesellschaftlichen Opposition gerichtet sind.

Wir fordern die sofortige Einstellung der staatlichen Repressionen gegen die Bürger/innen. Als Akademiker/innen und Wissenschaftler/innen dieses Landes bekunden wir hiermit, dass wir nicht Teil dieser Verbrechen sein werden und in den politischen Parteien, im Parlament und in der internationalen Öffentlichkeit, Initiative ergreifen werden, bis unser Anliegen Gehör findet.

İspanyolca

¡Como académicos e investigadoras/es de este país, no seremos parte de este crimen!

El estado turco ha condenado a sus ciudadanos en Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre, Silopi y otras muchas ciudades y barrios en las provincias kurdas al hambre a través del uso de toque de queda, que ha durado semanas. Ha atacado estos lugares con equipamiento y armamento pesado que normalmente se mobiliza sólo en tiempos de guerra. Como resultado, el derecho a la vida, libertad y seguridad y en concreto la prohibición de tortura y malos tratos protegidos por la constitución y convenciones internacionales han sido violados.

Esta masacre deliberada y planeada es una violación seria de las propias leyes turcas y tratados internacionales de los que Turquía forma parte. Estas acciones constituyen una seria violación de la ley internacional.

Exigimos que el estado abandone esta masacre deliberada y deportación de kurdas/os y otras gentes en la región. También exigimos que el estado levante el toque de queda, castigue a aquellos responsables de las violaciones de derechos humanos, y compense a todos aquellos ciudadanos que han sufrido daños materiales y psicológicos. Por esta razón pedimos que se les de acceso a observadores nacionales e internacionales en la región y que se les permita monitorizar e informar sobre los incidentes.

Exigimos que el gobierno prepare las condiciones para negociaciones y cree una hoja de ruta que lleve hacia una paz duradera que incluya las peticiones del movimiento político kurdo. Pedimos la inclusión en estas negociaciones de observadores independientes de distintas secciones de la sociedad. También declaramos nuestra disponibilidad para participar como observadores. Nos oponemos a cualquier tipo de represión de la oposición.

Nosotras/os, como académicos e investigadoras/es trabajando sobre y/o en Turquía, declaramos que no formaremos parte de esta masacre manteniendo silencio y exigimos el final inmediato a la violencia perpetrada por el estado. Continuaremos abogando con partidos políticos, el parlamento, y la opinión pública internacional hasta que nuestras demandas sean cumplidas.

 

İmzacılar

 

İmzacılar (5 Ocak 2016 itibariyle 446 imza, imzalar düzenli güncellenecektir):

A. Dinç Alada, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

A. Nevin Yıldız Tahincioğlu, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi

A. Serdar Esen, Dr. (Emekli)

Abbas Vali, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Adalet B. Alada, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Adem Y. Elveren, Yrd. Doç. Dr., Fitchburg Eyalet Üniversitesi

Adem Yeşilyurt, Arş. Gör., Kocaeli Üniversitesi

Ahmet Altınel, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ahmet Atıl Aşıcı, Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi

Ahmet Ersoy, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Alaeddin Şenel, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi (Emekli)

Ali Akay, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ali Cevat Taşıran, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Ali Gökmen, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Ali Rıza Güngen, Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Ali Saysel, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Ali Serdar, Dr., Özyeğin Üniversitesi

Ali Tansu Balcı, Doktora Öğr., Dokuz Eylül Üniversitesi

Alper Açık, Dr., Özyeğin Üniversitesi

Anıl Duman, Doç. Dr., Yaşar Üniversitesi

Aren Kurtgözü, Yrd. Doç. Dr., MEF Üniversitesi

Asena Pala, Arş. Gör., Mardin Artuklu Üniversitesi

Asiye Akgün, Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi

Aslı Aydemir, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

Aslı Çakıvik, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi

Aslı Davas, Doç. Dr., Ege Üniversitesi

Aslı Iğsız, Yrd. Doç. Dr., New York Üniversitesi

Aslı Odman, Öğr. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Aslı Takanay, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi

Aslı Telli Aydemir, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi

Aslı Zengin, Öğr. Ü., Brandeis Üniversitesi

Asya Saydam, Arş. Gör., Marmara Üniversitesi

Atilla Güney, Prof. Dr., Mersin Üniversitesi

Aydın Ördek, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Ayfer Bartu Candan, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Aykut Çoban, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Ayla Zırh Gürsoy, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi (Emekli)

Aylin Kuryel, Dr., Amsterdam Üniversitesi

Aynur Özuğurlu, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Ayşe Akalın, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi

Ayşe Arslan, Doktora Öğr., SOAS

Ayşe Berkman, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ayşe Erzan, Prof. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi

Ayşe Esmeray Yoğun, Yrd. Doç. Dr., Toros Üniversitesi

Ayşe Gözen, Prof. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Emekli)

Ayşe Gül Altınay, Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi

Ayşe Serdar, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi

Ayşen Candaş, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Ayşen Uysal, Prof. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi

Aysun Gezen, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Ayten Alkan, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Aytül Fırat, Öğr. Gör., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi

Aziz Harman, Doç. Dr., Dicle Üniversitesi

Bahar Şimşek, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Bahtiyar Mermertaş, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Barış Karaağaç, Öğr. Gör., Trent Üniversitesi

Barış Kılıçbay, Prof. Dr., Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Barış Ünlü, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Barış Yapışkan, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Başak Can, Yrd. Doç. Dr., Koç Üniversitesi

Başak Demir, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Başak Ertür, Dr., Londra Üniversitesi, Birkbeck

Baskın Oran, Porf. Dr., Ankara Üniversitesi (Emekli)

Bediz Yılmaz, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi

Begüm Başdaş, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Begüm Özden Fırat, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Begüm Özkaynak, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Beliz Güçbilmez, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Belma Bekçi, Doç. Dr.

Bengi Akbulut, Bağ. Arş.

Berke Özenç, Yrd. Doç. Dr., Türk-Alman Üniversitesi

Bermal Aydın, Uzm., Mersin Üniversitesi

Berna Zengin, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi

Berrak Karahoda, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Betül Tanbay, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Betül Yarar, Doç. Dr., Gazi Üniversitesi

Bilge Selçuk, Doç. Dr., Koç Üniversitesi

Bilgen Sanayır, Doktora Öğr., Trakya Üniversitesi

Biray Kolluoğlu, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Birgül Yılmaz, Doktora Öğr., Londra Üniversitesi

Biriz Berksoy, Dr., İstanbul Üniversitesi

Buket Türkmen, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi

Bülent Bilmez, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Bülent Duru, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Bülent Eken, Dr., Kadir Has Üniversitesi

Bülent Küçük, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Burak Ülman, Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi

Burcu Binboğa, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Burcu Konakçı, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Burcu Yakut-Çakar, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Çağdaş Acet, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Çağla Aydın, Yrd. Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi

Çağla Aykaç, Yrd. Doç. Dr., Fatih Üniversitesi

Çağla Diner, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi

Çağlar Dölek, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Çağlar Güven, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Emekli)

Can Candan, Öğr. Gör., Boğaziçi Üniversitesi

Can Irmak Özinanır, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Can Soylu, Doktora Öğr., İstanbul Üniversitesi

Canan Özcan, Arş. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi

Canani Kaygusuz, Doç. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Cansu Akbaş Demirel, Arş. Gör., Ege Üniversitesi

Cansu Col, Arş. Gör., Victoria Üniversitesi

Cavidan Soykan, Dr., Ankara Üniversitesi

Cem Özatalay, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi

Cengiz Aktar, Doç. Dr., Süleyman Şah Üniversitesi

Cengiz Güneş, Dr., Open Üniversitesi

Cenk Yiğiter, Dr., Ankara Üniversitesi

Ceren Akçabay, Yrd. Doç. Dr., Marmara Üniversitesi

Ceren Ergenç, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Ceren Mert, Dr., FMV Işık Üniversitesi

Ceren Özselçuk, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Ceren Şengül, Doktora Öğr., Edinburgh Üniversitesi

Ceren Sözeri, Doç. Dr., Galatasaray Üniversitesi

Çetin Gürer, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi

Çetin Veysal, Prof. Dr., Mersin Üniversitesi

Ceyda Arslan Kechriotis, Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Ceylan Begüm Yıldız, Doktora Öğr., Londra Üniversitesi, Birkbeck

Chris Stephenson, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Christoph K. Neumann, Prof. Dr., Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi

Çiğdem Bozdağ, Yard. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi

Cuma Çiçek, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi

Demet İslambey, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Deniz Gündoğan İbrişim, Doktora Öğr., Washington Üniversitesi

Deniz Morva, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Deniz Parlak, Öğr. Gör., İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi

Deniz Yonucu, Dr., EUME/ZMO

Deniz Yükseker, Prof. Dr., İstanbul Aydın Üniversitesi

Derya Bayır, Dr., GLOCUL, Queen Mary, University of London

Derya Özkan, Dr., Münih Üniversitesi

Derya Ülker, Arş. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Didem Çınar, Öğr. Gör., İstanbul Teknik Üniversitesi

Dilek Hattatoğlu, Doç. Dr., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Doğan Çetinkaya, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Doğan Emrah Zıraman, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Düzgün Uğur, Arş. Gör., Dicle Üniversitesi

E. Osman Erdem., Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ebru Aykut, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ece Algan, Doç. Dr., California State Üniversitesi

Ece Öztan, Arş. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi

Eda Aslı Şeran, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Egemen Cevahir, Dr., Marmara Üniversitesi

Egemen Kepekçi, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

Elçin Aktoprak, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Elif Babül, Yrd. Doç. Dr., Mount Holyoke Koleji

Elif Sandal Önal, Doktora Öğr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Emine İncirlioğlu, Prof. Dr., Bağ. Arş.

Emir Benli, Dr.

Emrah Altındiş, Dr., Harvard Üniversitesi

Emrah Dönmez, Öğr. Gör., Işık Üniversitesi

Emrah Dönmez, Öğr. Gör., Işık Üniversitesi

Emre Kovankaya, Arş. Gör., Yıldız Teknik Üniversitesi

Engin Fırat, Arş. Gör., Hacettepe Üniversitesi

Engin Sustam, Dr., EHESS Paris

Erbatur Çavuşoğlu, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ercan Şen, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Erdem Üngür, Arş. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi

Erdem Yörük, Yrd. Doç. Dr. Koç Üniversitesi

Eren Deniz Tol, Prof. Dr., Muğla Üniversitesi

Erhan Keleşoğlu, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Erhan Ünlü, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi

Erhan Yalçındağ, Dr.

Erkan Erdil, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Erkin Başer, Yrd. Doç. Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi

Erol Köroğlu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Ersin Aslıtürk, Dr., Ottawa Üniversitesi

Ertan Ersoy, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Ertuğrul Ahmet Tonak, Prof. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Esengül Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr., Çukurova Üniversitesi

Esin Düzel, Öğr. Gör., California Üniversitesi, San Diego

Esin Gülsen, Arş. Gör., Mersin Üniversitesi

Esra Arsan, Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Esra Demir, Dr., Marmara Üniversitesi

Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Boğaziçi Üniversitesi

Etienne Copeaux, Dr.

Evrim Karakaş, Doktora Öğr., Rennes I Üniversitesi

Ezgi Güner, Doktora Öğr., Illinois Üniversitesi

Ezgi Pınar, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

Ezgi Toplu, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

F. Ceren Akçabay, Yrd. Doç. Dr.

Fatih Çağatay Cengiz, Arş. Gör., Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Fatma Gök, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Fatma Gül Karagöz, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Fatma Müge Göçek, Prof. Dr., Michigan Üniversitesi

Ferdan Ergut, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Feryal Saygılıgil, Doç. Dr., Arel Üniversitesi

Feyza Akınerdem, Dr.

Figen Işık, Öğr. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Fikret Uyar, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi

Fisun Güven, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Fırat Erdoğmuş, Öğr. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi

Fulya Atacan, Prof. Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi

Funda Karapehlivan, Dr., Marmara Üniversitesi

Funda Şenol Cantek, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Füsun Üstel, Prof. Dr., Galatasaray Üniversitesi

Galip Deniz Altınay, Uzm., Mersin Üniversitesi

Gaye Elçi, Öğr. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Gaye Yılmaz, Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Gençay Gürsoy, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi (Emekli)

Gökçe Metin, Doktora Öğr., Boğaziçi Üniversitesi

Gökçen Yıldız, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Göksel N. Demirer, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Gönül Turgut, Öğr. Gör., Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü

Gözde Aytemur, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Gözde Yalçın, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Gül Köksal, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Gülçin Karabağ, Arş. Gör., YIldız Teknik Üniversitesi

Gülengül Altıntaş, Öğr. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi

Güler İnce, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Gülşah Kurt, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi

Gülsüm Depeli, Yrd. Doç. Dr., Hacettepe Üniversitesi

Gülüm Şener, Yrd. Doç. Dr., Arel Üniversitesi

Güneş Gümüş, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Gürel Tüzün, Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi (emekli)

Güven Gürkan Öztan, Yrd. Doç., İstanbul Üniversitesi

H. Ege Özen, Doktora Öğr., Binghamton Üniversitesi

H. Neşe Özgen, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Hacer Ansal, Prof. Dr., Işık Üniversitesi

Hakan Mıhcı, Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi

Haldun Sural, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Haluk Baran Bingöl, Doktora Öğr., Kennesaw State Üniversitesi

Hamit Bozarslan, Porf. Dr.,  Ecole des hautes études en sciences sociales

Hande Gülen, Arş. Gör., Yalova Üniversitesi

Hande Kaynak, Yrd. Doç. Dr., Çankaya Üniversitesi

Hatice Kurtuluş, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Hazal Azeri, Arş. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Hazal Halavut, Arş. Gör., Boğaziçi Üniversitesi

Hazel Başköy, Arş. Gör., Ufuk Üniversitesi

Hülya Adak, Doç. Dr., Sabancı Üniversitesi

Hülya Kendir, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Hülya Kirmanoğlu, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Hümeyra Yılmaz, Arş. Gör., Dicle Üniversitesi

İclal Ayşe Küçükkırca, Yrd. Doç, Mardin Artuklu Üniversitesi

İlhan Küçükaydın, Yrd. Doç. Dr., Penn State Üniversitesi

İlkay Kara, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

İlkay Özküralpli, Öğr. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi

İpek Seyalıoğlu, Öğr. Gör., Boğaziçi Üniversitesi

İrfan Açıkgöz, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi

Işıl Ünal, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Işın Önol, Doktora Öğr., Viyana Üniversitesi

İsmail Şiriner, Prof. Dr., Batman Üniversitesi

İzzettin Önder, Prof. Dr.

Kasım Akbaş, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi

Kenan Demirel, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Kerem Öktem, Prof. Dr., Graz Üniversitesi

Kıvanç Ersoy, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Kıvılcım Turanlı, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi

Koray Çalışkan, Doç, Boğaziçi Üniversitesi

Kuban Altınel, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Kumru Çılgın, Arş. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Kuvvet Lordoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Lara Fresko, Cornell Üniversitesi

Leyla Neyzi, Prof. Dr., Sabancı Üniversitesi

Lülüfer Körükmez, Yrd. Doç. Dr., Ege Üniversitesi

Lütfiye Bozdağ, Yrd. Doç. Dr., Kemerburgaz Üniversitesi

Mahir Tokatlı, Doç. Dr., Bonn Üniversitesi

Mahmut Mutman, Prof. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi

Maya Arakon, Doç. Dr., Süleyman Şah Üniversitesi

Mehmet Mutlu, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Mehmet Oturan, Prof. Dr., Paris Est Üniversitesi

Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Mehtap Balık, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

Mehtap Tosun, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Melda Yaman, Doç. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Melehat Kutun, Dr., York Üniversitesi

Melek Zorlu, Arş. Gör., Tunceli Üniversitesi

Melih Çelik, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Melih Kırlıdoğ, Prof. Dr., Nişantaşı Üniversitesi

Melis behlil, Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi

Meral Akbaş, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr., Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Merve Fidan, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Meryem Koray, Prof. Dr.

Mesut Keskin, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi

Mesut Yeğen, Prof. Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi

Metin Altıok, Doç. Dr., Mersin Üniversitesi

Mihriban Özbaşaran, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Mine Gencel Bek, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Müge Ayan Ceyhan, Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Murat Cemal Yalçıntan, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Murat Emeksiz, Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi

Murat Koyuncu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Murat Özbank, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Murat Paker, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Murat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Mustafa Kemal Coşkun, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Mustafa Koç., Prof. Dr., Ryerson Üniversitesi

Mustafa O. Sinemilloğlu, Yrd. Doç. Dr., Dicle Üniversitesi

Mustafa Şener, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi

Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi

N. Gamze Toksoy, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

N.Ceren Salmanoğlu, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Nalan Erbil, Doktora Öğr., Wisconsin Madison Üniversitesi

Nazan Üstündağ, Yrd. Doç. Dr. Boğaziçi Üniversitesi

Nazım H. R. Dikbaş, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Necat Keskin, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi

Nejla Osseiran, Öğr. Gör., Boğaziçi Üniversitesi

Nergiz Kardaş, Arş. Gör., Hacettepe Üniversitesi

Nermin Saybaşılı, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Neşe Yıldıran, Dr., Işık Üniversitesi

Nil Mutluer, Yrd. Doç. Dr., Nişantaşı Üniversitesi

Nilgün Erdem, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Noemi Levy-Aksu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Nüket Esen, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Nur Betül Çelik, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Nurçin İleri, Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Nuri Ersoy, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Nurseli Yeşim Sünbüloğlu, Doktora Öğr., Sussex Üniversitesi

Ogeday Çoker, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

Öget Öktem Tanör, Prof. Dr.

Olcay Akyıldız, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Olcay Kunal, Okutman, Galatasaray Üniversitesi

Ömer Tekdemir, Dr., Westminster Üniversitesi

Onur Buğra Kolcu, Öğr. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi

Onur Günay, Doktora Öğr., Princeton Üniversitesi

Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Osman Cen, Dr., Northwestern Üniversitesi

Osman Eroğlu, Yrd. Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi

Ozan Değer, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Ozan Çağlayan, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Ozan Erözden, Prof. Dr., MEF Üniversitesi

Ozan Kamiloğlu, Arş. Gör., Londra Üniversitesi, Birkbeck

Özel Teraman, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Özge Ejder Johnson, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Özge Korkmaz, Doktora Öğr., Michigan Üniversitesi

Özge Özdüzen, Doktora Öğr., Edge Hill Üniversitesi

Özgün E. Topak, Dr., York Üniversitesi

Özgür Martin, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Özgür Öztürk, Doç. Dr., Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Özlem Albayrak, Yrd. Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Özlem Güçlü, Yrd. Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Özlem Köseoğlu Örnek, Öğr. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Özlem Özkan, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Öznur Öncül, Yrd. Doç. Dr., Bülent Ecevit Üniversitesi

Öznur Yaşar Diner, Yrd.Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi

Pelin Yalçınoğlu, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi

Pınar Bedirhanoğlu, Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Pınar Ecevitoğlu, Yrd. Doç. Dr. , Ankara Üniversitesi

Pınar Önen, Öğr. Gör., Okan Üniversitesi

Pınar Özdemir, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

R. Orkun Güner, Arş. Gör., Kadir Has Üniversitesi

Refet Ali Yalçın, Arş. Gör., Boğaziçi Üniversitesi

Reyda Ergün, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi

S. Cankat Tanrıverdi, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

S. Ulaş Bayraktar, Doç. Dr., Mersin Üniversitesi

Saadet Sorgunlu, Öğr. Gör.

Şahika Yüksel, Prof. Dr. Dr., İstanbul Üniversitesi (emekli)

Samim Akgönül, Prof. Dr., Strasbourg Üniversitesi

Sarphan Uzunoğlu, Öğr. Gör., Kadir Has Üniversitesi

Savaş Çoban, Dr., Bağ. Arş.

Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Şebnem Oğuz, Doç. Dr., Başkent Üniversitesi

Seçil Dağtaş, Yrd. Doç. Dr., Waterloo Üniversitesi

Seçil Doğuç, Arş. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Seçkin Özsoy, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Seda Altuğ, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Sedat Yağcıoğlu, Arş. Gör., Hacettepe Üniversitesi

Sefa Feza Arslan, Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Selda Altınok, Arş. Gör., Yalova Üniversitesi

Selda Öndül, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Selim Badur, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Selime Güzelsarı, Doç. Dr. Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Sema Bayraktar, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Semih Bilgen, Prof. Dr., Yeditepe Üniversitesi

Semra Somersan, Doç. Dr.

Şemsa Özar, Prof. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Serap Sarıtaş, Arş. Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi

Serdar Altok, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Serdar Çagırga, Arş. Gör., Ankara Üniversitesi

Serdar M. Değirmencioğlu, Prof. Dr., Doğuş Üniversitesi

Serkan Günay, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Sevda Bulduk, Doç. Dr., İstanbul Bilim Üniversitesi

Sevgi Uçan Çubukçu, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Seyhan Çamlıgüney, Uzm. Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Sezai Ozan Zeybek, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Sezen Çilengir, Arş. Gör., İstanbul Üniversitesi

Sibel Bekiroğlu, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Sibel Irzık, Prof. Dr., Sabancı Üniversitesi

Sibel Özbudun, Doç. Dr.

Sibel Yardımcı, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Sinan Aslan, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Sinem Arslan, Arş. Gör., Essex Üniversitesi

Sinem Aydınlı, Arş. Gör., Bahçeşehir Üniversitesi

Sinem Seçer, Arş. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Siyaveş Azeri, Doç. Dr., Mardin Artuklu Üniversitesi

Şükrü Aslan, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Sümercan Bozkurt, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Süreyya Karacabey, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

T. Deniz Erkmen, Yrd. Doç. Dr., Özyeğin Üniversitesi

Tahsin Söğüt, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi

Tahsin Yeşildere, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Taylan Koç, Yrd. Doç. Dr., Çukurova Üniversitesi

Taylan Şahan Tarhan, Doktora Öğr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Teoman Pamukçu, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Tezcan Durna, Doç. Dr., Ankara Üniversitesi

Tolga Tören, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi

Tuba Akıncılar, Öğr. Gör., Galatasaray Üniversitesi

Tuğba Özcan, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Tuğçe Çetin, Arş. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Tuğçe Erçetin, Doktora Öğr., Bilgi Üniversitesi

Tülay Erkan, Prof. Dr., İstanbul Üniversitesi

Tuna Altınel, Doç. Dr., Lyon-1 Üniversitesi

Tuna Coşkun, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Tuna Kuyucu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Türkan Yosun, Doktora Öğr., Sabancı Üniversitesi

Uğur Kara, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi

Ülker Sözen, Arş. Gör., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ülkü Doğanay, Prof. Dr., Ankara Üniversitesi

Ülkü Güney, Dr.

Umut Şah, Öğr. Gör., İstanbul Arel Üniversitesi

Umut Tümay Arslan, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Veli Deniz, Prof. Dr.,, Kocaeli Üniversitesi

Veli Polat, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Vildan Seçkiner, Doktora Öğr., Ludwig Maximilian Üniversitesi

Volkan Çıdam, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Wendy Hamelink, Dr., Leiden Üniversitesi

Yahya M. Madra, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Yakın Ertürk, Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Emekli)

Yasemin Acar, Dr., Özyeğin Üniversitesi

Yasemin İnceoğlu, Prof. Dr., Galatasaray Üniversitesi

Yasemin Karaca, Yrd. Doç. Dr., Mersin Üniversitesi

Yasemin Özgün, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi

Yasin Bedir, Arş. Gör., Dicle Üniversitesi

Yıldırım Şentürk, Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Yıldız Silier, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Yılmaz Turgut, Prof. Dr., Dicle Üniversitesi

Yonca Demir, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Yonca Güneş Yücel, Dr.

Yonca Özdemir, Yrd. Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Kuzey Kıbrıs

Yücel Demirer, Doç. Dr. Kocaeli Üniversitesi

Yüksel Taşkın, Prof. Dr., Marmara Üniversitesi

Zafer Yenal, Doç. Dr., Boğaziçi

Zafer Yörük, Yrd. Doç. Dr., İzmir Ekonomi Üniversitesi

Zelal Ekinci, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Zerrin Kurtoğlu, Prof. Dr., Ege Üniversitesi

Zeynep Arıkan, Arş. Gör., Boğaziçi Üniversitesi

Zeynep Çatay, Yrd. Doç. Dr., İstanbul Bilgi Üniversitesi

Zeynep Dadak, Dr., Kadir Has Üniversitesi

Zeynep Direk, Prof. Dr.

Zeynep Gönen, Dr.

Zeynep Kadirbeyoğlu, Yrd. Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Zeynep Kaşlı, Doktora Öğr., Washington Üniversitesi

Zeynep Kıvılcım, Doç. Dr., İstanbul Üniversitesi

Zeynep Savaşçın, Arş. Gör.,Galatasaray Üniversitesi

Zeynep Uysal, Doç. Dr., Boğaziçi Üniversitesi

Zeynep Yeşim Gökçe, Arş. Gör., İstanbul Bilgi Üniversitesi