Spor

Barcelona için yeni rüşvet iddiası

17 Mart 2023 18:23

İspanyol devi Barcelona yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Konuyla ilgili skandal bir iddia daha ortaya atıldı.

Barcelona'nın Hakem Kurulu'nda başkan yardımcılığı yapan Negreira'ya ödemeye yaptığı iddiaları üzerine İspanya'da ortalık karışmıştı. Konuyla ilgili gündemi sarsacak bir iddia daha ortaya atıldı.

Sporx'in haberine göre, Savcılık, Jose Maria Enriquez Negreira'ya yapıldığı iddia edilen ödemeler sonrası yolsuzluk iddiasıyla kulüp, eski başkanları Josep Bartomeu ve Sandro Rosell hakkında soruşturma başlatmıştı.

El Confidencial'a göre Negreira'nın oğlu Javier Enriquez Romero da ödeme aldı. Negreira'nın oğluna 4 yıl için toplamda 750 bin euro ödeme yapıldığı iddia edildi.

Barça'nın ne için ödeme yaptığı belirtilmezken, ödemelerle ilgili bilgiler İspanya vergi dairesi tarafından yapılan denetimin ardından ortaya çıktı.

Barça iddiaları yalanladı

Barcelona Kulübü, Negreira'ya hazırlanan hakem raporları için para ödendiğini iddia etti.

Konuyla ilgili Barcelona Başkanı Joan Laporta, "Barcelona'ya karşı yapılan kampanya tesadüf değil. Takımımızı istikrarsızlaştırmak istiyorlar ancak kendimizi savunacağız. Tüm belgelerle, bu kampanyanın arkasında kim olduğunu yakında açıklayacağım" ifadelerini kullandı.