Gündem

Baransu'nun eski eşi Korur: "Başından beri Gülen Cemaati'ndeydi" ifadesi bana ait değil

12 Aralık 2019 14:40

Kapatılan Taraf gazetesi yöneticileri ve muhabir Mehmet Baransu'nun “Egemen Harekât Planı” adlı belgenin gazetede yayımlandığı iddiasıyla yargılandıkları davanın görülmesine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkesi'nde devam ediliyor.

Üçüncü oturumda, davanın tek tutuklu sanığı Baransu, savunmasında yer verdiği delilleri mahkemeye sunmaya devam etti. Hükûmet temsilcilerinin Balyoz’un darbe olduğu yönündeki söylemlerini içeren gazete manşetlerini mahkemeye sunan Baransu, jandarma tarafından yasa dışı olarak dinlendiği dönemde Taraf gazetesinde yazdığı “Yasadışı dinleme artık suç değil” başlıklı haberi de heyete sundu.

Baransu, yasadışı dinleme yaptıkları için haklarında suç duyurusunda bulunduğu jandarmaların tamamının Hrant Dink davasında yargılandıklarını kaydetti.

Verilen öğle arasının ardından Ahmet Yavuz, Süha Tanyeri ve Cemal Temizöz davaya katılma talebinde bulundu.

Baransu'nun avukatı Yahya Engin, Ahmet Yavuz’un davanın üçüncü celsesinde katılma talebinin dosya ile ilgisi olmadığı için reddedildiğini hatırlatarak, “Dosya Balyoz değil, Egemen Harekât Planı ile ilgili. Müşteki kabul edilemezler çünkü dosya ile illiyet bağları yok” ifadelerini kullandı. Avukat Figen Albuga Çalıkuşu ise Yargıtay içtihatlarına göre suçtan zarar görmeyenlerin davaya katılamayacaklarını belirterek, "Bu yargılamanın Balyoz ile ilgisi yoktur. Suçtan zarar gören sıfatları yok" dedi.

Mahkeme, Cemal Temizöz, Süha Tanyeri ve Ahmet Yavuz‘un katılma taleplerinin reddine, önceki celselerde katılmalarına karar verilen Dursun Çiçek ve Suat Aytın’ın aralarında bulunduğu kişilerin ise katılan sıfatlarının devamına karar verdi.

Daha sonra mahkeme, Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Korur'u tanık olarak dinlemeye başladı. Korur, mahkeme başkanının, savcılık ve mahkeme sorgusu arasındaki çelişkileri sormasına üzerine; "Başından beri Gülen Cemaati'ndeydi" ifadesinin kendisine ait olmadığını kaydetti. Korur, tutanağı okumadan imzaladığını söyledi.

Ayrıntılar geliyor...