Politika

Banu Güven: Akşener yeni oyun kuruyor; İyi Parti'nin alacağı her bir oy muhalefet adaylarına seçimi kaybettirebilir

"Seçmen bir sonraki seçimlerde İYİ Parti’den bunun hesabını sorar"

29 Ocak 2024 10:13

Kısa Dalga yazarı gazeteci Banu Güven, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yeni oyun kurduğu görüşünü savunarak, "Meral Akşener’in bir alternatif olma iddiası var." dedi. 

 "İYİ Parti'nin alacağı her bir oy muhalefet adaylarına seçimi kaybettirebilir" diyen Güven Meral Akşener'in çıkışlarına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: 

"Meral Akşener’in bir alternatif olma iddiası var. Meclis grubundaki konuşmasında bu iddiasını, “Bugün Türk siyasetinde, milletin sinir uçlarıyla oynamaktan beslenen iki anlayış var. İkisinin de amacı, milletimizi kendilerine mecbur bırakıp iktidar alanlarını ilelebet sürdürmek. İşte biz, milletimizin iradesini ipotek altına alan bu mecburiyet siyasetini reddediyoruz” diye ifade etti.

Akşener, partisinin yerel seçimlerde CHP ile işbirliğine gitmeme kararını, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan 50+1 mecburiyeti, yerel seçimlerde yok” diyerek de gerekçelendirmeye çalışıyor ama şunu gayet iyi biliyor: İYİ Parti’nin adaylarının alacağı her bir oy, başta İmamoğlu ve Yavaş olmak üzere, muhalefetin adaylarına seçimi kaybettirebilir. İstanbul, Ankara gibi kritik büyükşehirler bu yüzden beş yıl iktidarın elinde kalırsa, seçmen de bir sonraki seçimlerde İYİ Parti’den bunun hesabını sorar."

Yazının tamamını okumak için tıklayın