Dünya

Banksy reklam panosuna kedi çizdi; yuhalayan kalabalığa rağmen eser indirildi

11 Ağustos 2024 07:38

T24 Dış Haberler

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın kuzeybatısında boş bir reklam panosuna yaptığı kedi eseri, ortaya çıktıktan saatler sonra kaldırıldı. İnsanlar, eserin indirilmesini yuhaladı. 

Banksy, cumartesi günü Instagram hesabından gerinen kedi desenini paylaşarak bir hafta içinde 6. hayvan temeli eserini duyurdu. 

BBC'nin aktardığına göre paylaşımdan sonra 50 kadar kişi eserin önünde toplanıp fotoğraf çektirmeye başlarken, polis önündeki kaldırıma güvenlik bandı çekti. Desen, kısa süre sonra indirildi. 

Reklam panosunun normal şartlarda pazartesi günü indirileceği, ancak eser yapıldıktan sonra güvenlik için öne çekildiği belirtildi. Eseri indiren çalışanlardan Marc, eserin dikkatli şekilde indirildiğini ve korumaya alındığını bildirdi.

Eser indirilmeden önce kısa süreliğine polisin talebiyle önüne bir tahta parçası da konuldu. Polisin, insanların eseri görmek için trafiğe dikkat etmemesinden korktuğu bildirildi. 

Olay yerindeki polislerden biri, reklam panosunun sahibinin Banksy eserinin bir sanat galerisine bağışlanacağını söylediğini aktardı. 

Bu hafta boyunca Banksy, Londra'nın farklı noktalarına hayvanlar resmetti. Son olarak cuma günü Banksy'nin balık yakalamaya çalışan pelikanlar resmettiği görülmüştü.