Ekonomi

Bankacılık krizinde yeni perde: ABD hükümetinin First Republic Bank'in kurtarılması için görüşmelere başladığı iddia edildi

28 Nisan 2023 16:47

ABD'de Silicon Valley ve Signature Bank'in iflas ettiği bankacılık krizi sırasında gündeme gelen First Republic Bank'te kriz devam ederken ABD hükümetinin, bankanın kurtarılması için yapılan görüşmeleri koordine ettiği haberleştirildi.

First Republic hisseleri bu hafta yüzde 54,60, 2023'te ise yüzde 94,8 düştü. Reuters'ın haberine göre krizdeki bankaya kaynak sağlanması için  ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), ABD Hazine Bakanlığı ve Fed, finansal şirketler arasındaki görüşmeleri organize etmeye başladılar.

First Republic Bank'ın Mart ayındaki bankacılık krizi sırasında yaşadığı sorunların ardından ABD'nin en büyük 11 bankası bir araya gelerek 30 milyar dolar mevduat yatırmış ve kriz geçici olarak aşılmıştı.. Ancak bu hafta Banka'dan ilk çeyrekte 100 milyar dolar mevduat çıkışı olduğunu açıklanması yeniden bir kurtarma planının görüşülmesini acil durum haline getirdi.

Financial Times'ta yer alan bir diğer habere göre ise California merkezli banka, hükümetin işin içinde olmadığı, özel sektör merkezli bir planla yaşanan krizi aşmak istiyor.