Dünya

Banka hesabına yanlışlıkla 50 milyar dolar yatırıldı, dünyanın en zengin 25. insanı oldu

05 Eylül 2022 22:44

ABD'nin Louisiana eyaletinde hesaba yanlışlıkla geçirilen 50 milyar dolarlık tutar, Darren James isimli bir kişiyi kısa bir süreliğine dünyanın en zenginleri arasına soktu. James'in milyarderlik hayatı çok uzun sürmedi.

Darren James isimli iki çocuk babası adam banka hesabına 50 milyar dolar yatırıldığını gördü. Yapılan bankacılık hatası James'i dünyanın en zengin insanlarından birisi haline getirdi. James'in eşi Chase'le olan çek hesaplarında büyük meblağın göründüğünü açıklamadan önce sakinleşmesini istedi. James, yaptığı açıklamada "Nasıl olduğunu görmek çılgıncaydı çünkü hayatımda hiç bu kadar çok sıfır görmemiştim" ifadelerine yer verdi.

Bir kişinin Crypto sitesinden 6 milyon dolarlık hatalı bir depozitoyla bir ev satın almasıyla James'in geçici milyarderlik serüveni başladı. Manivel isimli kadın, kripto para borsasından 60 dolarlık bir geri ödeme almayı planladı. Şirket, nakit tutarın olması gereken alana yanlış bir hesap numarası girdi. Manivel bu yatırılan paranın büyük bir kısmını lüks bir eve harcadı ve geri kalanını başka hesaplara gönderdi.

Kız kardeşi Thilagavathy Gangadory'ye "hediye" olarak 800.000 dolar harcadı. Yanlış ödemenin geri kalanı daha sonra kızı ve kız kardeşi de dahil olmak üzere altı kişi arasında paylaşıldı. 47 yaşındaki adam, bir an için paranın kendisine bilmediği zengin bir akrabası tarafından gönderilmiş olabileceğini düşündüğünü, ancak kısa sürede gerçeğin ortaya çıktığını ve yardım için temasa geçtiğini söyledi.

Louisiana Kamu Güvenliği Departmanı'nın eski bir kolluk görevlisi olarak parayı saklamaya çalışmanın hırsızlık olarak kabul edileceğini bildiğini söyledi. Aramasından sonra James, Chase'in hatayı hemen tersine çevirmek için çalışmaya başladığını söyledi.

Banka, 50 milyar doların neden yatırıldığını veya fonların nereden geldiğini kendisine açıklamadı. Birkaç gün içinde para James'in hesabından kayboldu. James, kendisinin ve ailesinin, sadece birkaç günlüğüne de olsa, dünyanın en zengin ailelerinden biri gibi hissetmenin heyecanını yaşadığını söyledi. James, kendi başına bir milyarder olma hayalini gerçekleştirirse, servetini çocuk hastaneleri inşa etmek gibi başkalarına yardım etmek için kullanacağını ifade etti.