Dünya

Bangladeş Başbakanı'nın tren istasyonundaki hasar nedeniyle ağlaması alay konusu oldu

Şeyh Hasina, hükümet karşıtı protestolar sırasında yıkılan bir metro istasyonu için ağlarken fotoğraflandı

26 Temmuz 2024 10:30

T24 Dış Haberler

Bangladeş lideri Şeyh Hasina'nın, hükümet karşıtı protestolar sırasında yıkılan bir tren istasyonunda ağlarken fotoğraflanmasının ardından "timsah gözyaşları" döktüğü iddia edildi.

Ülke genelinde polis ile üniversite öğrencileri arasında çıkan çatışmalarda 150 kişi hayatını kaybetti, güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmakla suçlandığı bildirildi.

Sosyal medyada pek çok kişi, Hasina'yı hayatını kaybedenlere veya ailelerine aynı düzeyde sempati göstermemekle suçladı.

Fotoğraflar, Hasina'nın Mirpur şehrindeki bir metro istasyonunu ziyareti sırasında çekildiği belirtildi. 

İnternette yayılan fotoğraflar tepki çekerken bir internet kullanıcısı, "Yüzlerce öğrencimizi kaybettik ancak Başbakan Şeyh Hasina'nın bir daha asla geri dönmeyecek insanlar için değil, kıytırık metro rayı için ağlayacak bolca zamanı vardı" diye yazdı. 

Gazeteci Zulkarnian Saer, "Hasina, tahrip edilen tren istasyonunu ziyaret etme fırsatı buldu, ancak protestolar sırasında vurularak öldürülen öğrencilerin ailelerini ziyaret etmedi" dedi. 

Bazı internet kullanıcıları, yayılan fotoğrafların protestolar sırasında yaşanan ölümlerden dikkati uzaklaştırma girişimi olduğunu öne sürdü.