Dünya

Bangkok'un ünlü pazarında yangın çıktı, bine yakın hayvan öldü

11 Haziran 2024 12:19

T24 Dış Haberler

Bangkok'un ünlü açık hava Chatuchak pazarında çıkan yangında yaklaşık bin hayvan öldü ve 100 dükkan kullanılamaz hale geldi.

Fare, piton ve kertenkelelerin de yer aldığı evcil hayvan bölgesinde kuşlar, köpekler, kediler ve yılanlar kafeslerinde yanarak can verdi. 

Yangının elektrik kısa devresinden kaynaklandığını belirten yetkililer, hayvanlar dışında herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın bildirilmediğini belirtti. 

Chatuchak, Güneydoğu Asya'nın en büyük pazarlarından biri olarak biliniyor. Tayland'ın hafta sonu pazarlarının en büyüğü olan pazar, her hafta sonu yaklaşık 200 bin turist çekiyor. 

Pazarın evcil hayvan satan tartışmalı kısmı, düzenli denetimlere tabi tutuluyor ve hayvanların kötü yaşam koşulları nedeniyle eleştiriliyor. Bu durumun yüksek hastalık ve ölüm oranlarına yol açtığı bildiriliyor.

Yangın ihbarını aldıktan sonra olay yerine koşan dükkan sahibi Amporn Wannasut, "Buraya geldiğimde her şey gitmişti, her şey yanmıştı. İçerisi de karanlık olduğu için hiçbir şey yapamadım. Hayvanlara hiçbir şekilde yardımcı olamadım. Hepsi gitmişti" diye konuştu. 

42 yaşındaki Wannasut, sürüngenlerin yanı sıra kaplumbağaları, pitonları ve kral yılanları da evcil hayvan olarak sattığını söyleyerek, "Bundan sonra ne yapacağımı bile bilmiyorum. Her şeye yeniden başlamamız gerekiyor ama nasıl olacağını bilmiyorum. Ne kadar maddi zararımız olduğunu hesaplayabilmemiz için ölü yılanlardan bazılarını saymak için topladım" ifadelerine yer verdi.