Dünya

Baltimore'da köprü çöktüğü sırada üzerinde çalışan işçilerin öldüğü düşünülüyor

Arama kurtarma çalışmaları bugün de devam edecek

27 Mart 2024 07:34

T24 Dış Haberler

ABD'de Maryland eyalet polisi, Baltimore'daki  Francis Scott Key Köprüsü'nün çökmesinden sonra kaybolduğu bildirilen 6 kişinin artık ölü kabul edileceğini söyledi. 

Yetkililere göre köprünün çökmesiyle bazı otomobiller ve 8 inşaat işçisi Patapsco Nehri'ne düştü. Salı günü iki kişi kurtarılırken işçilerin işvereni Brawner Builders'tan üst düzey yönetici Jeffrey Pritzker, suyun derinliği ve kaza üzerinden geçen zaman nedeniyle diğer kayıp işçilerin öldüğünün düşünüldüğünü dile getirdi.

Maryland yetkilileri, dalgıçlarla birlikte çarşamba günü de arama kurtarma çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 

Pritzker, geminin köprüye çarptığı sırada işçilerin köprünün ortasında çalışma yapmakta olduğunu belirtti. Şu ana kadar hiçbir cesede ulaşılmadı.

"Yaşananlar tamamen öngörülemezdi" diyen Pritzker, "Diyecek başka şey bulamıyoruz. İşçi güvenliğimizle çok övünürüz. Köprüye koniler, işaretler, ışıklar, bariyerler ve bayraklar yerleştirilmişti. Ancak çökeceğini asla öngöremedik" diye konuştu. 

Baltimore Banner'dan bir muhabirin aktardığına göre köprüde çalışan işçiler El Salvador, Guatemala, Honduras ve Meksika'dan geliyorlardı. Muhabirin aktardığına göre 30-40 yaşlarında olan işçiler evli be çocukları vardı.

Köprüye çarpan gemi Dali'deki 22 mürettebat üyesinin de güvende olduğu bildirildi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın köprünün çökmesine verilecek karşılık için federal ve yerel yetkililerle teması sürdürdüğü belirtildi. 

Maryland'in Demokrat Valisi Wes Moore, 1977'de inşa edilen köprünün standartlara uygun olduğunu vurguladı.

289 metrelik devasa bir konteyner gemisi olan Dali, Sri Lanka'ya doğru 27 gün sürecek yolculuğun henüz ilk birkaç yüz metresinde, limandan sonra gücünü kaybetti. Gemi bu sırada kentin sembollerinde Francis Scott Key Köprüsü'ne çarptı. Kaza sonucunda köprü neredeyse tamamıyla çöktü.