Gündem

Bali'de yaralı olarak hastanede mahsur kalan vatandaşın bilet parasını Ekrem İmamoğlu ödedi: 170.000 TL

10 Ağustos 2024 13:05

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Endonezya'nın bir adası olan Bali'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 1 milyon TL'lik ameliyat masrafını ödeyemediği için hastanede mahsur kalan Türk vatandaşı Tuğcan Işık ile medikal refakatçisinin uçak bileti parasını ödedi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Cuma günü yaptığı YouTube yayınında Endonezya'nın bir adası olan Bali'de trafik kazası geçiren ve ağır yaralı olan Türk vatandaşı Tuğcan Işık'ın tedavi masraflarından dolayı hastanede mahsur kaldığını duyurdu.

EuroNews Türkçe'den Burak Ütücü'nün haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, vücudunda kırıklar olan ve Türkiye'ye dönmeye çalışan Tuğcan Işık ile medikal refakatçisinin bilet parasını ödediği ortaya çıktı.

İBB'ye bağlı Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, "Cüneyt Özdemir’in paylaşımında görünce irtibat telefonlarını istedik, telefonla görüşüp sorunu anladık. Sonra da yardımcı olduk" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaralı vatandaşın bilet parasını "şahsi hesabından ödediğini" doğrulayan Ongun, biletin "business class" olarak kesildiğini söyledi.

İmamoğlu'nun 170.000 TL ödediğini açıklayan Ongun, "Çünkü sadece business’da gelirse hastayı ve refakatçi medikal görevliyi alıyorlardı" diye belirtti.

"Ameliyat için 1 milyon TL istediler"

Trafik kazasında yaralanan Tuğcan Işık'ın geçirdiği süreci X platformunda dile getiren arkadaşı Bilge Kağan Baş, kazanın yaklaşık 1 hafta önce yaşandığını ve Endonezya'daki hastanenin ameliyat için yaklaşık 1 milyon TL ücret talep ettiğini paylaştı.

Büyükelçilik: Sağlık Bakanlığımız ve Türk Hava Yolları'ndan yardımlarını talep ettik

Türkiye Cumhuriyeti Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan, Cuma akşam saatlerinde X platformunda yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Tuğcan Işık’ın Bali’de kaza geçirerek özel bir hastanede tedavi gördüğü ancak tedavinin sürdürülmesi için yeterli maddi kaynağın olmadığı Büyükelçiliğimize ulaştığı andan itibaren hastamızın tedavisi Türkiye’ye transferini gündemimize aldık."

Yaşanan olaydan Cuma günü öğlen saatlerinde haberi olduğunu belirten Küçükcan, "Tuğcan’ın arkadaşı Bilge Kağan Baş'ı bizzat arayarak hastanın durumuna ve doktor raporuna göre hangi yolla transfer edilebileceğini ilişkin yöntem ve seçenekleri açıkladım. Sağlık Bakanlığımız ve Türk Hava Yolları'ndan yardımlarını talep ettik" diye belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.