Gündem

Bakanlık devreye girdi: "Aromalı" ibaresine yönelik kısıtlamada o ürünler hedefte

Tarım ve Orman Bakanlığı kararıyla market raflarından kaldırılan birçok ürüne yenileri eklenecek

23 Temmuz 2024 11:47

Marketlerde satılan bazı ürünlere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklama kararı getirilmişti. Ürünlerin etiketlerinde 'yanıltıcı ifadeler kullanıldığı' gerekçesiyle yürürlüğe giren düzenlemede, raflardan kaldırılan ürünlere yenileri eklenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçen yıl aldığı karar ile üzerinde ”tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi tüketiciyi kandırmaya yönelik ifadeler bulunduran bazı ürünlerin satışına kısıtlama getirmişti.

Aromalı gofretler mercek altında

Gerçek Gündem'in haberine göre bakanlık tarafından yapılan son çalışmada, özellikle market raflarında sıklıkla karşılaşılan ve milyonlarca insan tarafından üretilen aromalı gofretler mercek altına alınacak. ''Aromalı'' ibareli gofret markaları, düzenleme sonrasında isim değişikliğine gitmek zorunda kalacak.

"Dondurma tadında" ifadesine de yasak

Değişiklikler yalnızca gofret ürünleriyle sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda yaz aylarında çok sayıda satışı gerçekleştirilen donmuş ürünlere eklenen "dondurma tadında" ifadesi de yeni düzenleme sonrası yasak hale gelecek.

Yeni düzenleme ile firmalar, üründe kullanılan ana maddenin ne olduğunu, belirgin bir şekilde paketin üzerinde belirtmek durumunda kalacak.