Gündem

Bakanlık, Covid-19 vaka sayısının en fazla olduğu Ankara'da, 194 kooperatifin katılımıyla fuar düzenleyecek

16 Eylül 2020 09:34

Hükûmet, salgın ile mücadelede ekonomik kaygıları öne alan hamleleri ile tepki çekerken, şimdi de Ankara’da geniş katılımlı bir fuar hazırlığı başladı.Ticaret Bakanlığı'nın 24-27 Eylül tarihleri arasında Ankara'da ATO Congresium’da düzenleyeceği fuara 194 kooperatifin katılacağı bildirildi. Bakanlık, fuarın, “Covid-19’a yönelik sıkı tedbirlerle” ziyarete açılacağını duyurdu.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre fuara ilişkin ATO’dan stantlar kiralanırken ATO Congresium’da fuar hazırlıkları da başladı. Türkiye genelindeki 194 kooperatiften en az iki temsilcilinin katılacağı fuar için özel internet sitesi yaptıran bakanlık, hazırlattığı özel davetiyeleri de tüm bakanlıklara ulaştırdı. Ticaret Bakanlığı, fuar için belediyeden reklam panoları kiralarken fuar alanı kirası ve konaklama giderleri de karşılandı. Bazı kooperatifler salgın endişesi ile fuara katılmayı reddederken büyük kooperatiflere “Fuara katılın! baskısı yapıldığı öne sürüldü.

Salona taze hava verilecek

Türkiye’de günlük Covid-19 pozitif hasta sayısında ilk sırada yer alan Ankara’da düzenlenecek etkinlikte salgına ilişkin alınacak önlemler de paylaşıldı. Fuara özel hazırlanan internet sitesinden duyurulan Covid-19 tedbirlerinden bazıları şöyle:

Giriş kapısında ateş ölçümü yapılması için el tipi ateş ölçer bulundurulacak, alan girişine termal kamera yerleştirilecek, giriş ve çıkış alanlarına sosyal mesafe işaretlemeleri konulacak.

Fuar alanı içerisinde yürüyen merdivenlerde sosyal mesafenin gözetilmesini hatırlatıcı işaretlemeler yapılacak.

Binadaki tüm salonlara yüzde 100 taze hava verilecek.

Yarım maxima yerine full maxima standlar tercih edilerek stand boyları yükseltilecek ve standların birbirine temasının önüne geçilecek.