Gündem

Bakanlar çoraplarıyla, vali galoşla türbeye girdi

Konya Valisi Toprak daha önce, “Birader sen öğretmen misin, öğretmen gibi otur" sözleriyle gündeme gelmişti

12 Aralık 2019 07:15

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Mevlana’yı anma törenleri kapsamında Şems-i Tebrizi Camii’ni Çevre Bakanı ve Turizm Bakanı ile birlikte ziyaret etti. Bakanlar çorapla camiye girerken, valinin ayakkabı üstüne galoş giyerek camiye girmedi dikkatleri çekti.

24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerinde konuşma yaparken öğretmen sandığı bir katılımcıyı bacak bacak üzerine attığı için, “Birader sen öğretmen misin, öğretmen gibi otur” sözleriyle azarlayan Konya ValisiToprak, 7-17 2019 tarihlerinde düzenlenen Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Şems-i Tebrizi Türbesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Çevre Bakanı Murat Kurum ile Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile birlikte çok sayıda bürokrat da yer aldı. Etkinlikler çerçevesinde restorasyonu tamamlanan Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi'nin de açılışı yapıldı.

Açılışın ardından iki bakan ve protokol heyeti ayakkabılarını çıkarıp çoraplarıyla camiye girerek dua etti. Vali Çakır ise ayakkabılarını çıkarmak yerine galoş giymeyi tercih etti.