Gündem

Bakan Yerlikaya, fenomen Azad Yılmaz'ın gözaltına alındığını açıkladı: Halkımız arasına nifak tohumları ekenler bir bir adalete teslim edilecek

30 Aralık 2023 18:38

Fenomen Azad Yılmaz, Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa maçında çıkan "Atatürk" krizi nedeniyle takımların maça çıkmama kararı almasının ardından paylaştığı video nedeniyle gözaltına alındı.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla bilinen Yılmaz, dün akşam Suudi Arabistan’da yaşananlarla ilgili paylaştığı video sebebiyle gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Suudi Arabistan’da yaşananlar sonrası sosyal medya provakasyon amaçlı paylaşımlar yapan kişiler için soruşturma açıldığını açıklamıştı. Son olarak sosyal medya fenomeni Azad Yılmaz’ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

TIKLAYIN - Süper Kupa paylaşımına iki gözaltı; "Halkı düşmanlığa tahrik, dini ve millî değerleri aşağılama"

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs “Halkı Kim Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan Samsun’da gözaltına alınmıştır. Halkımız arasında nifak tohumları eken, başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir.”