Gündem

Bakan Yaşar Güler duyurdu: "Atatürk fotoğrafı" olayının ardından Tuzla Piyade Okulu'ndaki yönetici ve öğrenciler görevden uzaklaştırılmış

16 Aralık 2023 20:11

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olaylar üzerine yaptığı açıklamada, olayın tarafı olan öğrencilerin ve sorumlu yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Güler, "Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bugün yıllık değerlendirme toplantısı yaptı.

Güler, yaptığı sunumun ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Güler'e yöneltilen sorulardan biri de Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım' yaşanan olaylara yönelikti.

"Hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı"

Güler soru üzerine, "Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı (Atatürk fotoğrafını) takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir" yanıtı verdi.

"Atatürk'e saygıyı savunan teğmenler suç işlemiş gibi açığa alındı"

Gazeteci Alican Uludağ, Bakan Güler'in açıklamalarını sosyal medya platformu X'te paylaşarak "Bunu da gördük. Atatürk'e saygıyı savunan teğmenler suç işlemiş gibi açığa alındı. Neredeyse darbeci ilan edilecekler" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İddiaya göre, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetti. Bu duruma diğer teğmenler tepki gösterdi. Arbede çıktı.

Fotoğraf takmayanlardan bir teğmen şikâyetçi olup darp raporu aldı.

Konuya ilişkin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın hukuk biriminde idari soruşturma başlatıldı.