Gündem

Adalet Bakanı’ndan CHP’ye “tezkere” tepkisi: Çok talihsiz!

11 Ekim 2023 13:33

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Gezi tutuklusu iş insanı Osman Kavala'ya bu yılki Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü'nü vermesine tepki gösterdi. "Gezi davası özellikle anayasal düzene karşı bir dava, şiddet hareketleri" sözleri ile bir kez daha Gezi Direnişi'ni hedef alan Bakan Tunç, "Tamamen orada bizce hiç değeri olmayan bir ödüldür" dedi. Tezkerelere "hayır" oyu kullanılacağı mesajını veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösteren Tunç, "Çok talihsiz" diye konuştu.

Tunç, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun Irak ve Suriye'ye asker gönderme izninin süresinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin tezkereyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tunç, CHP'nin geçmiş dönemlerde tezkerelere destek vermediğine dikkati çekti. Tunç, CHP'nin Irak ve Suriye tezkerelerine yönelik açıklamasıyla ilgili, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle terörle mücadele noktasında; devletimize, hükümetimize, geçmiş dönemlerde özellikle tezkereler söz konusu olduğunda, yurt dışı tezkerelerinde destek vermediği hepimizin malumu. Tabii bu üzüntü verici. Türkiye'nin ana muhalefetinin terörle mücadele noktasında birlik ve beraberlik olunması gerekirken birtakım gerekçeler öne sürerek, ki gerekçelerin tutarlı olmadığını hep beraber görüyoruz; tezkerelere 'hayır' oyu vereceğini açıklaması çok talihsiz. Bu anlamda her şey milletimizin gözü önünde. Eğer yurt dışına asker gönderme tezkereleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanmasaydı ve askerimiz bu operasyonları yapamamış olsaydı, güneyimizde bir terör devleti kurulmuş olurdu. 40 yıldan bu yana 10 binlerce şehidimize mal olan bir terör örgütünün hemen yanı başımızda bir devlet kurmasını bu millet istemez. O nedenle milletin temsilcileri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu tezkereler isteriz ki oy birliğiyle geçsin ve ülke olarak terörle mücadeledeki kararlılığımızı, birlik ve beraberlik görüntüsünü hep beraber gösterelim." 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu Suriye tezkeresine "evet" demeyeceklerini açıkladı: Kim bu yabancı askerler?

TIKLAYIN - Erdoğan: Bu savaş değil katliam; İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalı!